Koronavírus Zalában

2020.09.24. 14:00

Fejlesztések a nagykanizsai mentőállomáson: magánszemélyek és cégek is segítettek

Az elmúlt időszakban alapítványi támogatásból, illetve vállalkozók és magánszemélyek hozzájárulásaival jelentős fejlesztések történtek a helyi mentőállomáson.

Horváth-Balogh Attila

Mészáros Attila, a mentőállomás egyik dolgozója, az alapítvány tagja az újonnan beszerzett mosó- és szárítógépet mutatja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A 140 ezer ember ellátásáért felelő állomás vezetője, Mátrai Tibor elmondta: a kivonulások közti időben a munkatársakra nehezedő nyomást igyekeztek csökkenteni az őket körülvevő környezet korszerűsítésével. Különös tekintettel a tavaszi pandémiás helyzet támasztotta kihívásokra.

– Mindannyian aggódva követtük az elmúlt időszak eseményeit – fogalmazott Mátrai Tibor. – Ebben a nehéz helyzetben át kellett értékelni az életünket, a tevékenységünket, miközben az első vonalban álltunk helyt. A precíz, fegyelmezett, felelős egyéni és csapatmunkára is figyelmet kellett fordítanunk, melyre talán nagyobb szükség volt, mint eddig bármikor. A kihívások leküzdéséből a Nagykanizsa és Térsége Mentőalapítvány nagy részt vállalt. Az emberek összefogását tükrözi, hogy naponta kerestek meg minket támogatási szándékkal honfitársaink. A lakosság segítségének, valamint az alapítványnak és vállalkozásoknak köszönhetően sikerült a mentési feladatukat teljesítőkre nehezedő nyomást csökkenteni.

Mészáros Attila, a mentőállomás egyik dolgozója, az alapítvány tagja az újonnan beszerzett mosó- és szárítógépet mutatja Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Mészáros Attila, a Nagykanizsa és Térsége Mentőalapítvány tagja mondta el, hogy alkalmazkodva a dolgozók igényeihez, az elavult zuhany­zókat újították fel és két vizesblokkot korszerűsítettek.

– Az alapítványt a környező mentőállomásokért és a kollégákért tenni akaró mentősök hozták létre 2009-ben (kiemelten gondolok itt az alapítóra, Kalmár Anikóra), akik hisznek a bajtársiasságban, a józan emberi gondolkodásban és a segítségnyújtás örömében – árulta el Mészáros Attila. – Erkölcsi és szakmai segítségnyújtással igyekszünk hozzájárulni a hatékonyabb, gyorsabb betegellátáshoz is, hisz megalakulásunk óta azért dolgozunk, hogy segítsük az Országos Mentőszolgálat gépparkjának és berendezéseinek fejlesztését, a dolgozók munkakörülményeinek javítását, a bajtársak nagyobb társadalmi megbecsülését, illetve edukációs programjainkon keresztül bővítsük a lakosság elsősegélynyújtási ismereteit. Az elmúlt időszakban a kanizsai mentőállomás több szolgálati helyiségébe a komfortérzetet szolgáló bútorokat vásároltunk. Ezenkívül a kerthelyiségben, amely a kivonulások közti időben a pihenést szolgálhatja, belefogtunk egy pergola építésébe. Továbbá a járvány miatt a családunk érdekében jobbnak látjuk, ha a ruháinkat itt, a mentőállomáson mossuk ki, ezért új, nagy teljesítményű mosó- és szárítógépet is beszereztünk. További terveink között szerepel a már korábban elkezdett lakossági oktatás folytatása, mert fontosnak tartjuk az életmentés készségének átadását a laikusok számára. Amennyiben az egészségügyi helyzet engedi, sort kerítünk egy életszerű bemutatóra is.

Mátrai Tibor hozzátette: a jövőben szeretnék – a mentők munkáját segítendő – egészségmegőrzéssel, életmódbeli változásokkal kapcsolatos programok lehetőségét is megteremteni. Ezekről és az aktuális elképzelésekről az érdeklődők az alapítvány honlapján, vagy Facebook-profilján tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában