Koronavírus Zalában

2020.09.20. 20:00

Halálos motorbaleset; 7 nap alatt 76 új zalai fertőzött; a koronavírus ekkor tetőzhet – Ezeket olvastátok a héten

Mutatjuk, hogy melyek voltak a hét legfontosabb Zala megyét érintő hírei, információi.

zaol.hu

Forrás: feol.hu

Fotó: Elekes Gergő

Halálos motoros baleset történt Keszthelyen

Egy személyautó és egy segédmotoros kerékpár ütközött össze kedden, a balesetben a motoros életét vesztette. A részletekért kattintson IDE.

Már az égben gyógyít tovább: Joós doktornő emlékére

Dr. Joós Lászlónét pénteken helyezték örök nyugalomra a nagykanizsai városi temetőben. A részletekért kattintson IDE.

Fotó: ZH Archívum

Orbán Viktor: a járvány december-januárban érheti el csúcspontját

A magyar miniszterelnök újabb járványügyi intézkedéseket jelentett be szerda délután. A részletekért kattintson IDE.

 

Egy hét alatt 76 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Zala megyében

Hétfőn, szeptember 14-én 391 azonosított megbetegedésről volt tudomás, ez az adat vasárnapra elérte a 467-et. Egy hét alatt tehát 76 fővel nőtt a koronavírus fertőzöttek száma megyénkben.

Koronavírus: részletes tájékoztatót adott ki Balaicz Zoltán

A koronavírussal kapcsolatban adott ki hétfőn tájékoztatót a megyeszékhely polgármestere a közösségi médiában. A részletekért kattintson IDE.

Balogh László: Nagykanizsán 110 ember áll aktív járványügyi megfigyelés alatt

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere csütörtökön rövid közleményt osztott meg a közösségi médiában. A részletekért kattintson IDE.

Egyszerűen felháborító! – A tesztelés és a fertőtlenítés az új unokázós csalás

Egyre több embert csapnak be a koronavírus veszélyeire hivatkozva. A csalók azokat a félelmeket és aggodalmakat használják ki, amelyeket a COVID-19 kelt az önmaguk és szeretteik egészségét féltő emberekben. Légy óvatos! A részletekért kattintson IDE.

Jön a szigorítás! – Akár le is szállíthatják a vonatról és a buszról az utast, akinek nincsen maszkja

Szeptember 15-től leszállíthatják a buszokról és a vonatokról a helyközi közösségi közlekedési szolgáltatók azokat az utasokat, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat, közölte a MÁV-START és a Volánbusz. A részletekért kattintson IDE.

Kigyulladt egy ingatlan tetőszerkezete Keszthelyen

Edzőteremnek helyet adó épület tetőszerkezete gyulladt ki vasárnap késő délelőtt Keszthely belvárosában. A részletekért kattintson IDE.

Meglopták alkalmi szexpartnereiket a söjtöri nők

Alkalmi szexpartnereiket lopták meg azok a söjtöri nők, akik ellen a napokban emeltek vádat. A részletekért kattintson IDE.

Az összefogás, a hit és a bizalom Zala megye látványos fejlődésének a titka

Szombaton a zalaegerszegi megyeházán tartott megyenapi ünnepségen Zala Megye Díszpolgára címet adományoztak dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitánynak, a megye közbiztonságáért végzett példaértékű munkájának elismeréseként. A részletekért kattintson IDE.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Amerika nyugati partját lángok perzselik: beszámoló San Franciscoból

A nyugati államok körülbelül 5 hete lángokban állnak. Csak Kaliforniában az idei évben több, mint 12 ezer négyzetkilométert pusztított el a tűz, ami átterjedt Oregon és Washington államokra is. A San Franciscóban élő zalai Fehér Tamara nincs veszélyben, bár tőle nem messze pusztít a tűz. Az ottani helyzetről lapunknak számolt be először. A részletekért kattintson IDE.

Fotó: Fehér Tamara

Szerelmes bikák orgánumaitól hangosak az erdők

Közel három hete öblös, mély hangoktól visszhangoznak az erdők, s (olykor...) a berkek is. A részletekért kattintson IDE.

Zala erdeinek, különösen „Göcsej szívének” a mélyén ilyen tekintélyes és lenyűgöző szarvasbikák (is) élnek. Egy kis türelemmel, az erdőt jól ismerve – vagy hozzáértő vadász társaságában... ilyen csodákat lehet látni Fotó: Szabó Zsófia

Pusztaszentlászló – kilátó a falu fölött, újranyitott fürdő, úszó híd a horgásztón

A község 2017-ben szerepelt már a „Mert az Ön faluja is rajta van a térképen!” turisztikai sorozatunkban. A részletekért kattintson IDE.

Pusztaszentlászló a készülő kilátóból
Fotó: Győrffy István

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában