pályázat

2021.01.08. 07:00

Három zalai falu használja majd az új eszközöket

A csertalakosi önkormányzat sikeresen szerepelt a Magyar Falu Program pályázatán és közel 9 millió forintból vásárolt a közterületek rendben tartásához szükséges eszközöket.

Korosa Titanilla

Jobbágy Zoltán csertalakosi és Nyakas István gutorföldi polgármester az új traktorokkal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A szomszédos, együttműködő települések – Csertalakos, Gutorfölde és Szentpéterfölde – közösen használják majd a két fűnyíró traktort, melyekkel könnyebb lesz a zöldterületek gondozása. Az eszközök összértéke mintegy 3,8 millió forint. A pályázat keretében, illetve egy vidékfejlesztési programhoz kapcsolódóan több, a traktorhoz csatlakoztatható tartozék beszerzésére is lehetőség nyílt: vásároltak tengelyes pótkocsit, homlokrakodót, illetve sószórót is a síkosságmentesítéshez.

Jobbágy Zoltán csertalakosi és Nyakas István gutorföldi polgármester az új traktorokkal
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Nyakas István, Gutorfölde polgármestere elmondta, hogy a traktort és az eszközöket a gutorföldei önkormányzatnál dolgozó karbantartók használják majd mindhárom faluban. Hozzátette: az eszközök nagy segítséget jelentenek a településeknek, hiszen így maguk tudják megoldani a fűnyírást a külterületeken is, illetve a saját kezelésben lévő közutak, helyi utak javítására, karbantartására sem kell vállalkozót fogadniuk. A traktorral és a pótkocsival pedig a tűzifa elszállításánál tudnak a lakosság rendelkezésére állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában