Frissen Zalából

2021.04.27. 07:00

Zalai roma nemzetiségi önkormányzatok részesülnek feladatalapú állami támogatásban

Zala megyéből 46 roma nemzetiségi önkormányzat részesül idén feladatalapú állami támogatásban. Az egyes önkormányzatoknak juttatott összeg mintegy ötvenezer forinttól közel kétmillióig terjed.

Gyuricza Ferenc

A feladatalapú támogatást igényelniük kellett a roma nemzetiségi önkormányzatoknak, összegét pedig az állami költségvetésről szóló törvény szerint egy külön erre a célra kialakított pontrendszer alapján állapították meg. Megyénkben 46 olyan roma nemzetiségi önkormányzat működik, amely jogosult a támogatásra, ezek közt található a megyei szervezet is.

A legnagyobb támogatási összeget – 1 928 000 forintot – a letenyei szervezet kapta, ezt követi Nagykanizsa város roma nemzetiségi önkormányzata közel 1,4 millió forinttal. Egymillió forintot meghaladó juttatásra több önkormányzat nem jogosult. A legkisebb összegű támogatás Zalában 46 ezer forint, Zalaszántó és Szentpéterúr roma önkormányzatai kapnak ennyi pénzt. Volt egy érvénytelen pályázat is, a pölöskei roma nemzetiségi önkormányzat igényét utasították el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában