Frissen Zalából

2021.05.26. 15:45

Díj az innovációért és a mecenatúráért – átadót rendeztek Zalaegerszegen

Idén a pandémia miatt a hagyományos polgármesteri évindító rendezvények elmaradtak vagy későbbre tolódtak, például az újévköszöntő fogadás, a 25 legnagyobb adózó köszöntése és a város által odaítélt díjak átadása. Utóbbit a járványhelyzet javulásával szerdán sikerült megrendezni a város dísztermében.

Jóna István

Fotó: Pezzetta Umberto

A 25 legnagyobb adózó cég köszöntését az év elején tartották volna, de a járványhelyzet akkor nem tette lehetővé. A program elején a jelenlévők egyperces néma felállással emlékeztek a nemrég elhunyt Dóra Jánosról, a Forest Hungary Kft. egyik tulajdonosáról, aki hosszú éveken át volt ennek a társaságnak a tagja.

Fotó: Pezzetta Umberto

Balaicz Zoltán polgármester az évértékelő prezentációja elején elmondta, hogy 2020 rendhagyó esztendő volt, sem önkormányzati, sem vállalati szinten nem úgy alakult, ahogy tervezték. Elhangzott, hogy tavaly is a rendezvényre meghívott 25 vállalkozás volt az, amely Zalaegerszeg teljes iparűzési adójának 49 százalékát biztosította. Ez is azt mutatja, hogy a legnehezebb időkben is lehet számítani ezekre a vállalkozásokra, mondta a polgármester.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az önkormányzat 6,5 milliárd forint főösszegű költségvetést tervezett erre az esztendőre, ami végül 5,9 milliárd forintos lett. Az idei évben csökken ez az összeg: a gépjárműadó és a parkolási díjak kiesésével már csak 4,7 milliárddal számolhat a város vezetősége.

Balaicz Zoltán értékelésében kiemelte a zalaegerszegi közösség összefogását, amely – mint elhangzott – országosan is példaértékű volt a járványhelyzet alatt. Kitért a gazdaság- és városfejlesztés fontos eseményeire, az oktatás és nevelés, a sport- és szabadidős, valamint a környezetvédelmi fejlesztésekre és programokra.

Végül díszoklevéllel köszöntötték a legtöbbet adózó vállalkozások vezetőit, majd átadták a városi elismeréseket.

Fotó: Pezzetta Umberto

A Sport Mecénása Díjat a Hydrocomp Mélyépítő Kft.-nek ítélték oda, elismerésül a városi sakkcsapat és a világhírű hosszútávúszó, Mányoki Attila támogatásában vállalt szerepéért. Németh Miklós grafikusművész Noé, az eltévedt hajós című alkotását Dormán László ügyvezető vette át. Zalaegerszeg Innovációs díjait – Budaházi Tibor Munkácsy-díjas képzőművész Töredék 1 és 2 című alkotását – a Schneider Electric Zrt. részéről Vladimir Kostrigin és Andrej Myasnikov ügyvezető igazgatók, míg a Klímatrend Hungary Kft. részéről Mód Tímea és Düh Sándor ügyvezetők vehették át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában