Frissen Zalából

2021.06.21. 07:00

Tikkasztó melegben tartottak fröccsnapot a Cserfő szőlőhegyen

A lehető legjobb időpontban, tikkasztó hőségben tartották meg a város határában lévő Cserfő szőlőhegyen a fröccsnapot.

Benedek Bálint

A fröccs minden korosztályban népszerű – Gál Gergely, Nagy Lajos és Gazdag Attila koccint Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A hungarikumok sorába tartozó „szódás bor” és ezen keresztül a környékbeli borok népszerűsítése itt már hagyomány.

A rendezvénynek otthont adó Antal-pincében ottjártunkkor háttérbe szorult a fröccs, hiszen a labdarúgó- Európa-bajnokságon a magyar válogatott még vezetett a világbajnok franciák ellen. A házigazda Nagy Lajos elmondta: az üdítő fröccshöz finom étel is dukált, mely ezúttal egy különleges szendvics volt. A kemencében sült sertéstarja zsemlébe került számos zöldség kíséretében. Ehhez két fröccs járt, amiből még mindig a legnépszerűbbek a hagyományos keverési arányok, így általában kisfröccsből fogy a legtöbb. Ennek elkészítési módja rendkívül egyszerű: egy deciliter borhoz ugyanannyi szódát kevernek.

A fröccs minden korosztályban népszerű – Gál Gergely, Nagy Lajos és Gazdag Attila koccint
Fotó: Szakony Attila

- A hűsítő fröccs mellett a jó kanizsai borokat is népszerűsítjük, hiszen nem kell ahhoz az embereknek különféle távoli borvidékekre utazniuk, hogy minőségű nedűket fogyasszanak – folytatta Nagy Lajos. – Tévedés, hogy a víz elrontja a bort: bizonyos esetekben a szódavízzel érkező szén-dioxid felerősíti az egyébként rejtett zamatokat. A gáz valósággal magával ragadja az illatkomponenseket.

A galamboki Gál Gergely alapvetően nem fröccspárti, inkább a söröket kedveli, ám szerinte ilyen forróságban, meccsnézés közben, a szőlőtőkék tövében sokkal jobb választás egy cserfői hűsítő nedű szódával.

Hasonló véleményen volt a fröccsnap ötletgazdája, az egyik szomszéd pince tulajdonosa, Gazdag Attila is. Elmondta: a legjobb fröccsök a szürkebarát, a chardonnay, az olaszrizling, a sauvignon blanc fajtákból készülnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában