Frissen Zalából

2021.07.09. 17:30

Díjak, elismerések és mosolyok a hévízi Semmelweis-napon

Dr. Hontvári Lívia főorvos kapta idén a Dr. Strecker Ottó-érdemérmet a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Semmelweis- napi ünnepségén. Az első ízben átadott Kollektíva- díjat a Covid-osztály, vagyis a 106-os részleg dolgozói érdemelték ki.

Péter B. Árpád

A Dr. Strecker Ottó-emlékérmet dr. Hontvári Lívia főorvosnak (elöl) ítélték Fotó: ZH

Dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna főigazgató hangsúlyozta, az egészségügyi ellátórendszer valamennyi szereplője kihívásokkal teli időszakon van túl, amely után a Semmelweis- nap alkalmat kínál a megállásra, az ünneplésre és arra, hogy „végiggondoljuk ezt a nagyon-nagyon nehéz 16 hónapot”.

A kitüntetéseket dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna, Kiss Csaba gazdasági igazgató, dr. Aradvári László orvosigazgató és Preiner Ildikó ápolási igazgató adta át a Tófürdő Medve-napozóján. A Dr. Strecker Ottó-emlékérmet dr. Hontvári Lívia főorvosnak ítélték, aki a járványhelyzet alatt a kórház Covid- osztályát vezette.

A Dr. Strecker Ottó-emlékérmet dr. Hontvári Lívia főorvosnak (elöl) ítélték Fotó: ZH

A laudáció szerint jóvoltából működött magas fokú szervezettséggel és szakmai színvonalon a részleg. – Orvosi elhivatottsága, szaktudása és munkatársaihoz való közvetlen viszonya követendő példa mindannyiunk számára – hangzott el az ünnepségen.

Dr. Hontvári Lívia később azt mondta, a Covid-részleg működése igazi csapatmunka eredménye volt. – Mindenki odaadóan és a helyzet komolyságát átérezve állt helyt – hangsúlyozta.

- Én még ilyet nem tapasztaltam évtizedekre visszanyúló munkám során: a kiélezett helyzetben tökéletes volt az összhang, az együttműködés. Ezt ismerte el az intézmény vezetősége az első ízben átadott Kollektíva-díjjal, amit a 106-os részleg dolgozói érdemeltek ki, a méltatás szerint példaértékű emberi hozzáállásuk, fáradhatatlan kitartásuk és kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréséül.

Jutalmuk egy csapatépítő vacsora lesz. Az oklevelet dr. Hontvári Lívia és Széllné Péber Szilvia főnővér vette át. Az ünnepségen főigazgatói dicséretet Mészárosné Kiss Hajnalka kúramenedzser, Belencsák Beáta laborasszisztens, Fridecz Alex és Kapocs Péter gyógymasszőr, Temleitner Gábor parkgondozó és Zerényi Zoltán karbantartó kapott, ezenkívül köszöntötték a 40, 30 és 25 éve az intézmény szolgálatában álló munkatársakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában