Frissen Zalából

2021.08.09. 06:50

Táncra perdült Hévíz – már tervezik a folytatást is

Pénteken első alkalommal rendezték meg a Táncolj, Hévíz! című estet, mely kirobbanó sikert hozott.

Péter B. Árpád

A versengő párosok salsát is táncoltak Fotó: Péter B. Árpád

Vértes Erzsébet, a szervező Hévízi Vállalkozók Egyesületének tagja ismerője a rokon műfajoknak, hiszen ritmikus sportgimnasztikázott és ba­lettozott a Testnevelési Egyetemen. Azt mondta, néhány hét alatt szervezték meg a programot, elsősorban azért, hogy a két nagy nyári esemény, a sörfesztivál és a Bor- és gasztrokorzó közt is legyen egy rendezvény, ami megmozgatja a helyieket és a vendégeket.

– Azt tapasztaljuk, a Hévízre érkezők szeretnek táncolni, ráadásul a város mindig hangos volt az élőzenétől – fogalmazott Vértes Erzsébet. – Erre alapoztuk a zenés-táncos este ötletét, az érdeklődés pedig még bennünket is meglepett.

A feldíszített, berendezett Deák téri átrium teljesen megtelt pénteken estére, és szép számmal akadt jelentkező az amatőr táncversenyre is.

A versengő párosok salsát is táncoltak Fotó: Péter B. Árpád

A versengő párok salsát és keringőt táncolhattak, illetve latin és modern kategóriában is összemérhették tudásukat. S amíg a szünetekben a Naszádosné Bálint Zsuzsanna, Németh Veronika, Mosolygó Liám és Alexanda Sadlutskaya alkotta zsűri visszavonult értékelni, Bódis Bettina népszerű slágerekkel szórakoztatta a közönséget. Melynek tagjai perceken belül nézőből aktív részeseivé váltak az estének, hiszen a táncparketten mindannyiszor – majd a verseny végezetével is – fergeteges össztánc alakult ki.

A vendégek az egyik páros jóvoltából megtanulhattak szirtakizni is a jól ismert Zorba- dalra, az este egyik megható pillanata pedig az volt, amikor egy kerekesszékes páros érkezett – táncolni.

Az önkormányzat segítségével megrendezett Táncolj, Hévíz!-este folytatását tervezi a vállalkozók egyesülete, hiszen – mint Kotora Pál alelnök megjegyezte – az a céljuk, hogy nyüzsgővé és még színesebbé tegyék a város életét, a helyiek és a vendégek örömére. És további ötleteik is vannak, hogy fokozzák a Hévíz iránti érdeklődést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában