Frissen Zalából

2021.09.20. 11:30

Táncosokkal telt meg hétvégén a zalaegerszegi Mindszenty Sportközpont

Szombaton és vasárnap megtelt táncosokkal a Mindszenty Sportközpont, ahol a Gála Társastáncklub Egyesület a XIII. Zala Open és a XXII. Gála Kupa táncversenyét rendezte. Az első napon közel négyszáz táncos lépett parkettre, míg másnap 179 páros versenyzett.

Jóna István

Az idén helyszínt váltottak a táncverseny szervezői és a Városi Sportcsarnok helyett a Mindszenty Sportközpontba költöztették a nemzetközi viadalt. A váltás bejött, hiszen zsúfolásig telt lelátók előtt táncolhattak az egyesületek, aminek Kuzma Péter, az egyesület elnöke szerfelett örült.

Minden várakozásunkat felülmúlta a helyszín. Nagyon korszerű, modern, helyszín a Sportközpont egy ilyen táncversenynek. Nyilván nekünk is újra kellett sok mindent terveznünk, de a hangulat kárpótol bennünket a sok munkáért. A közönség számára is kedvező a terem, hiszen szemből láthattak minden koreográfiát- beszélt a helyszínváltozásról Kuzma Péter.

A szombati versenynapon a XIII. Zala Open, formációs táncverseny volt, melynek a lényege, hogy egyszerre többen táncolnak, ugyanolyan ruhában. Itt nem csupán a táncukat értékelték, hanem különböző térformákat alakítottak ki a koreográfia során, ami szintén számított a zsűrizésnél. Vasárnap a Gála Kupán párban táncoltak a versenyzők standard és latinamerikai táncokat bemutatva.

 

Kuzma Péter és testvére Kuzma Renáta sokat tett azért, hogy a pandémia alatt ne hulljon darabjaira a közösség.

Egyesületünket szerencsére tagságában és motiváltságában nem viselte meg a járvány, sőt, talán még motiváltabbak lettek tanítványaink, akik nagy lelkesedéssel várják az új megmérettetéseket. A versenyre nevező csapatok számát tekintve van olyan kategória, ahol csökkent, például a felnőtt elit A kategóriában, de van olyan, ahol nőtt, mint a felnőtt lány formációs kategóriában.

A formációs versenyen a Gála Társastáncklub egyesület egyedüli zalaiként szerepelt, míg többi versenyszámban Letenyéről, míg vasárnap Keszthelyről és Nagykanizsáról érkeztek táncosok is bemutatkoztak. A kétnapos versenyhétvége egyik érdekessége volt a ParaDance Magyar Bajnokság, ahol kerekesszékes versenyzők táncoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában