Frissen Zalából

2021.10.13. 07:00

Hagyományőrző őszi fesztivált tartottak Németfaluban

Míg korábban szüreti felvonulással, az idén már nagyszabású őszi fesztivállal ünnepelték a betakarítás évszakát a falucska lakói.

Fincza Zsuzsa

Pihenő a faluközpontban lévő dekorációnál

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

A település önkormányzata felhívására ünneplőbe öltöztek a porták, szinte minden ház előtt őszi terményekből, kukoricából, tökből, szalmabálákból, gyümölcsökből készítettek dekorációt, a kapuk elé terülj, terülj asztalkák kerültek, rajta pogácsa, kalács és többféle itóka. Meghagyták a réges-régi szokást is: cigány asszonynak beöltözött menyecskék a „vajda” kíséretében végigjárták a házakat és „alamizsnát” gyűjtöttek. A faluháztól kiindulva a Zalai Táncegyüttes mezőségi koreográfiáival, a Vadvirág Népdalkör és vendégei: az alibánfai Lila Akác és a gellénházi Vajda József Népdalkör vidám bordalaival szórakoztatta a nagyérdeműt. Mire vissza­értek a főhadiszállásra, elkészült a pincepörkölt, és a bál előtt vacsoraasztalhoz ültették a falu népét.

Pihenő a faluközpontban lévő dekorációnál
Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában