Frissen Zalából

2022.02.24. 15:36

A legnagyobb adózókat köszöntötték Zalaegerszegen (videó)

A megyeszékhelyi önkormányzat évről évre megköszöni a városban működő cégek, vállalkozások hozzájárulását a közösségi célokhoz, az élhető város megteremtéshez. A legnagyobb adózókat külön találkozóra is invitálják, amikor a polgármester bemutatja az előző év eredményeit számokban, megvalósult fejlesztésekben és tervekben összegezve a város sikereit, céljait.

Arany Horváth Zsuzsa

A legnagyobb adózók, az Innovációs-díj kitüntetettjei valamint Balaicz Zoltán és Vigh László a dísztermi csoportképen

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A városi díszteremben Balaicz Zoltán polgármester 25 nagyadózó vállalkozás vezetői előtt szólt Zalaegerszeg 2021-es gazdasági, oktatási, kulturális, közlekedési, közbiztonsági helyzetéről és a világjárvány miatti rendkívüli feladatokról, majd Vigh László országgyűlési képviselővel együtt átadta az újító cégfilozófiával a várost szolgáló cégek számára alapított Innovációs díjat, amelyet 2021-ben a Tungsram Operations Kft. és a Magnetic Kft. nyert el. 


Balaicz Zoltán polgármester a legnagyobb zalaegerszegi adózók köszöntésén elmondta, 2021-ben 4,3 milliárd forint az adóbevétel, a teljes összeg 55 százaléka az első 25  legnagyobb adózónak köszönhető, ez a számarány 2020-ban 49 százalék volt, a változás pedig a járvány miatti kormányzati intézkedések fényében tekinthető figyelemre méltónak. A pandémia elleni védekezést is adatokba foglalta a városvezető, jelezve a megyeszékhely lakosságának 75 százaléka átoltott, ami országos viszonylatban is nagyon magas. A gazdasági fejlődés szemléletes adatsora: 7 év alatt 4000 új munkahely létesült Zalaegerszegen. Balaicz Zoltán sorba vette a folyamatban lévő munkahelyteremtő, kulturális, szociális, oktatási, közlekedési, szórakoztató beruházásokat, fejlesztéseket (tesztpálya, tankgyár, egyetemi kutatópark, szabadidőpark, uszoda, múzeum, templom, parkolók, utak, járdák, szálloda, ravatalozó), s kitért arra is, hogy milyen jövőbeni fejlesztések vannak már a tervasztalokon (bicikliutak, dróntesztpálya, lazacfarm, duális képzőközpont, Gébárti-tó környéke, épületfelújítások, környezetvédelmi, zöldövezeti fejlesztések). Az előttünk álló gazdasági időszak további 2000 új munkahelyigényt vetít előre, ami egyszerre öröm és feladat, amit a vállalkozókkal együtt oldhat meg az önkormányzat.

 

A 25 legnagyobb adózó teljesítményét elismerő oklevelet a 3B Hungaria Kft., az ADA Nova Kft., az AQ Anton Kft., az Edelmann Nyomda Zrt., az EuropTec Kft., a Flex, a Forest, a Ganzeg Kft., az MVM, a Országos Dohányboltellátó Kft., az OTP Faktoring, az OTP Bank Nyrt., a Pylon Kft., a Schneider Electric, a Sitform Bútorgyár, a Spar Magyarország Kft., a Tungsram, a ZÁÉV Zrt., a ZALACO Zrt., a Zala-Müllex Kft., a ZALAVÍZ Zrt. képviselője vehette át. (Nem volt jelen a Lidl, a Magyar Telekom és a MOL Zrt. képviselője.) Az zalaegerszegi Innovációs-díjat az 1976 óta a városban működő Tungsram Operations Kft. képviseletében Balogh Zsolt, és a városi kereskedelmi kínálatot a kilencvenes évek óta meghatározó Magnetic Kft. képviseletében Péntek Attila vette át.

Az ünnepélyes alkalom zárásaként Vigh László országgyűlési képviselő gratulációjában elmondta Zalaegerszeg jövőjét a tesztpálya és az általa idevonzott további letelepülő vállalkozások sikeréhez érdemes kötni, a várost szolgáló politikai, önkormányzati döntéshozók, készen állva a kihívásokra, ebben az irányban szeretnék folytatni munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában