Beszámolókat is meghallgattak

2022.04.22. 07:00

Megtartotta idei második ülését a Zala Megyei Közgyűlés

ZH

Dr. Vereckei Csaba Iván rendőrfőkapitány beszámolóját tartja

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A tájékoztatásból kiderült: megyénkben az előző évektől eltérően emelkedett a regisztrált bűncselekmények száma, a közterületen elkövetett bűncselekmények száma viszont csökkenést mutat, amely a városi kapitányságok adataiban is megjelenik. A kiemelten kezelt bűncselekmények száma szintén csökkent Zala megyében, azonban az online térben elkövetett bűncselekmények, elsősorban csalások száma nőtt. Zala megye rendőri szerveinek nyomozáseredményességi mutatója 2021-hez képest növekedett, 82,8%-os. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. évi főbb célkitűzései között szerepel a megye baleseti statisztikájának javítása, a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének fenntartása és javítása, az illegális migráció elleni hatékony fellépés és a társadalmat foglalkoztató, szélesebb sértetti kört érintő ügyekben az eredményes megelőző tevékenység. 

A területfejlesztési ügynökség éves beszámolójának és az önkormányzati hivatal belső ellenőrzési jelentésének elfogadása után a közgyűlés elfogadta 2021. évi zárszámadását, majd módosította 2022. évi költségvetését. A bevétel-kiadási főösszeg 1 394 554 000 Ft lett. Az SzMSz módosítását követően a testület jóváhagyta Zala előzetes Integrált Területi Programjának módosítását, a megye TOP+ fejlesztési forrása a korábbi 55,952 milliárd Ft-ról 61,322 milliárdra nőtt. A forrás növelése egyebek közt közúti, energetikai, aktív turisztikai és köznevelési fejlesztéseket tesz lehetővé megyénkben – jelezte az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában