Ügyfélszolgálat

2022.04.12. 07:00

Új bírósági iroda nyílt Nagykanizsán

A polgármesteri hivatal épületében működő Nagykanizsai Járásbíróságon hétfőn ünnepélyes keretek között adták át az új ügyfélszolgálati irodát.

Benedek Bálint

Domjánné dr. Kormányos Edit, a kanizsai járásbíróság elnöke (jobbról) és dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke (mellette)

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A rendezvényen Domjánné dr. Kormányos Edit, a kanizsai járásbíróság elnöke és dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke vágta át a szalagot. A hivatalosan április 20-án megnyíló centrumban a lakosság többek mellett tájékoztató anyagokat és iratmintákat kaphat.

 

Az ünnepségen Domjánné dr. Kormányos Edit, a kanizsai járásbíróság elnöke elmondta: a bíróságon évekkel ezelőtt felmerült az ügyfélcentrum létrehozásának igénye. A terv mára valóra vált, április 20-án kezdi meg működését az iroda. Büntető- és polgári, valamint végrehajtással kapcsolatos ügyekben fordulhatnak az ügyfelek a szakértők, ügyintézők alkotta kollektívához. Hétfőn és szerdán délelőtt, kedden és csütörtökön délután, míg pénteken 15.30-ig tartanak nyitva. 

 

– Az irodában az ügyfelek bírósági ügyekben iratokat, beadványokat nyújthatnak be, iratbetekintési jogosultsággal élhetnek, és iratmásolatokhoz juthatnak – folytatta. – Fontos kiemelni, hogy az ügyfélcentrum nem veszi át a – közismert nevén – panasznap szerepét. Vagyis ebben az irodában nem lesz lehetőség keresetlevél és egyéb beadványok szerkesztésére, ez továbbra is a megszokott módon történik, péntekenként. 

 

Dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke kiemelte: az Európai Unió részéről elvárás, hogy az ügyfelek koncentrált ügyintézési ponton, szakszerű kiszolgálás mellett intézhessék ügyeiket. 

 

– A kormányablakok mintájára alakítottuk ki ezeket a pontokat, ahol kényelmesen és gyorsan intézheti ügyeit a lakosság – mondta. – A digitális bíróság már működik, ügyfélkapun keresztül elérhető. Akik nem rendelkeznek internetkapcsolattal, számukra kínál lehetőséget az új ügyfélszolgálati iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában