PEN

2022.06.18. 07:00

Zajlanak a záróvizsgák a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

Pénteken és hétfőn zajlanak az egyetemi tanulmányokat befejező záróvizsgák a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Németh István, Baka Barnabás, Faragó Máté és dr. Palányi Ildikó beszélget a vizsga után Fotó: Pezzetta Umberto

Az alapképzésben és a felsőoktatási szakképzésben részt vevők különböző szakokon befejezett tanulmányaikról, az egyetemi évek alatt megszerzett tudásukról adtak számot, s védték meg egyúttal a diplomamunkájukat, illetve záródolgozatukat. Dr. Németh István, a PE ZEK főigazgatója a pénteki vizsgák helyszínén lapunknak elmondta, két nap alatt összesen 60 hallgató vizsgázik, közülük hét a műszaki területen, 53-an pedig a gazdasági és informatikai szakokon végeznek. A műszaki szakokon tanulók pénteken kezdtek, hétfőn a pénzügy, számvitel, gazdaság- menedzsment szakosok záróvizsgája következik. A záróvizsgákat oktatói bizottság értékeli, a sikeres teljesítés után július 8-án, pénteken ünnepélyes diplomaosztó rendezvényen vehetik át az oklevelüket a végzett hallgatók.

A veszprémi székhelyű Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában mérnököket, közgazdászokat, informatikusokat képeznek. Az alapképzésben tanulmányaikat befejezők ezekben a napokban teszik le a záróvizsgájukat. Pénteken a gazdaság- informatikus alapszakon végző Faragó Mátéval és a felsőoktatási szakképzést teljesítő Baka Barnabással találkoztunk, ők már megvédték záródolgozatukat. Baka Barnabás már dolgozik is egy telefontársaság egerszegi irodájában, a dolgozatát az adatmásolás és adatmentés témakörében írta. Faragó Máté szakirányú végzettsége keresett szakma a munkaerőpiacon, ő még tájékozódik az elhelyezkedést illetően. A vizsgaakadályokat sikerrel vették, a felkészülésüket, ahogy társaikét is, dicsérte dr. Palányi Ildikó tanszékvezető, egyetemi docens, megbízott dékán, az egyik záróvizsga-bizottság tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában