Rendezvény

2022.10.09. 19:00

Jubileumot ünnepelt az asszonyok egyesülete Bakon

Jubileumot ünnepelt szombaton a Baki Asszonyok Faluvédő Egyesülete, amelynek alapjait a húsz éve működő sütő-főző tanfolyam rakta le.

Arany Gábor

Török Lászlóné egyesületi elnök, Tóth Endre, a süteményfesztivál bírálója, Simon Dezsőné, Vigh László, Horváth Mária a felújított klubhelyiség előtt

Fotó: Arany Gábor

Az összejöveteleken Horváth Mária, alias Baki Mari útmutatás mellett sajátították el a hölgyek a szakma fortélyait, és szereztek rengeteg élményt. Ennek hatására szerveződtek 2007-ben egyesületté; jelenleg hatvan tagot számlálnak, 30-tól 80 évesig, árulta el érdeklődésünkre Simon Dezsőné, az egyesület elnökhelyettese. A konyhai képességek fejlesztése mellett vállalták a falu köztereinek szépítését, virágot ültettek, gondozták a növényeket. Minden falusi rendezvényen képviseltetik magukat, rendszeresen szerveznek programokat a jeles napok alkalmából. Az élményeik sorát határon túlra is vezető kirándulásokkal bővítették.

Az egykori Tó vendéglőben hét évvel ezelőtt otthonra lelt egyesület a Magyar falu programban nyert hatmillió forint támogatást a klubhelyiségek felújítására: modern központi fűtést építettek ki, a konyha padozatát kicserélték, a vizesblokkot korszerűsítették. Erről is szó esett a szombati összejövetelükön, amit megelőzött a süteményfesztivál és a faluházbeli műsoruk.

A falu szívét, lelkét a civil szervezetek jelentik, ezt Vigh László országgyűlési képviselő, a település díszpolgára mondta köszöntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában