Teljesen megújul a lőtér

2022.10.26. 17:30

Nemzetközi versenyeket is tarthatnak Búslakpusztán

Az Alsóerdei Sport és Rekreációs Központ fejlesztésének részeként május végére megújul a búslakpusztai lőtér. A Modern Városok Program keretében 210 millió forintból valósul meg a beruházás.

Mozsár Eszter

A helyszíni bejárás résztvevői a lőtér épülete előtt

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A korábban csak szituációs lövészetre, valamint vadászfegyverek korlátozott belövésére használt lőtér felújításával a város nemzetközi versenyeket rendezhet, hangzott el a helyszíni, szerdai sajtóbejáráson, amint részt vett Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Gecse Péter alpolgármester, valamint Szilasi Gábor településrészi önkormányzati képviselő.

A fejlesztés során a 137 négyzetméter alapterületű új ingatlanban 10 lőállást alakítanak ki a hozzá kapcsolódó infrastruktúrával, parkolóval és bevezető úttal.

A skeet-lövészethez (korong és agyaggalamb lövészet) kettő, kétszintes lőtorony épül majd. Ezen kívül 8 lőállás létesül a védőterület lehatárolásával, a szükséges tereprendezések elvégzésével.

Az egykori sportlőtér kibővítésének köszönhetően a leendő komplexum nemcsak a három városi sport egyesületet fogadja, hanem a vadászkamara, illetve a rendvédelmi szervek képzéseinek bázisává válhat. Szabadidős tevékenységhez ugyancsak alkalmas lesz a lőtér, amit időpont egyeztetést követően lehet majd használni. A kivitelezési munkákkal várhatóan 2023 májusában végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában