Tájékoztató

2023.01.23. 19:00

Hogy könnyebben legyen a választás - Pályaorientáció a Kölcsey-gimnáziumban

A diákok továbbtanulását segítendő pályaorientációs napot tartottak hétfőn az egész iskola részvételével a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. A nap során több egyetem képviselői és a pedagógusai tájékoztatták az évfolyamokat.

Mozsár Eszter

Az egész intézményben előadásokat tartottak, felvételünkön az aulában a Mathias Corvinus Collegium informálta a diákokat.

Fotó: Fehér Márk

Makovecz Tamás intézményvezető kérdésünkre elmondta, minden iskolában évek óta kötelező a rendezvény. A Kölcsey-gimnázium elsődleges célja, hogy a tanulók felvételt nyerjenek valamilyen felsőfokú intézménybe, aminek egyébként sikerrel tesznek eleget. Évente közel 150-160 fiatal teszi le az érettségit, s általában a végzősök mintegy 90 százaléka felvételt nyer az első választott felsőfokú intézménybe. Makovecz Tamás hozzátette, tavaly különösen magas, 97 százalékos volt ez az arány.

A népszerű egyetemek mellett a Mathias Corvinus Collegium, valamint a tavaly végzettek mondták el bekerülési, illetve kollégiumi tapasztalataikat. A felvételi rendszeréről és a választható szakokról a gimnázium pedagógusai ugyancsak tartottak előadásokat, emellett volt drogprevenciós és életmentést bemutató egészségügyi foglalkozás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában