Találkozó

2023.07.25. 15:49

Szakmai napra gyűltek össze a kovácsok Zalaszentgróton

Ötödik alkalommal rendezte meg Zalaszentgróton a Csiszár Kovácsműhely az Egy üllőn a mesterrel című szakmai napját, amely a mesterség továbbélését hivatott elősegíteni.

Szabó Judit

Csiszár Tibor és Kónya László Nagykutasról

Forrás: ZH

A kurzust vezető Csiszár Tibor arról tájékoztatta lapunkat, hogy elsősorban a fiatalokat szeretné inspirálni, a kihalófélben lévő szakma felé terelni, a mesterség iránt érdeklődők szakmai tudását pallérozni, ezzel együtt minden korosztály képviseltette magát a hagyományos szakmai napon. Hazánkban két városban is működik kovács felnőttképzés, így ezek a találkozók, szakmai napok jó lehetőséget nyújtanak a képzésekben részt vevők számára is.  
A Zalakanyar Hagyományőrző Egyesület, a zalaszentgróti önkormányzat és a Csoóri Sándor Alap támogatásával megrendezett                                        találkozóra az ország minden részéből és természetesen Zalából is érkeztek vendégek: Szegedről, Debrecenből, Karcagról, Zalaegerszegről, Hottóról, Nagykutasról, Búcsúszentlászlóról, Devecserből, Pápáról és Sényéről.
Nagy élményt nyújtott a résztvevő, többségében fiatalabb kovácsoknak és leendő kovácsoknak Molnár József debreceni kovácsmester Restaurálás napjainkban című előadása.
A szakmai nap másik felében a zalaszentgróti városi strandon mesterségbemutatót tartottak a résztvevők.  Baracskai József polgármester emléklappal és ajándékkal mondott köszönetet nekik.
Az este folyamán a csapat visszatért a Csiszár kovácsműhelybe, ahol jó hangulatú szakmai és baráti beszélgetést folytattak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában