Helyi közélet

2023.07.01. 09:00

Ünnepélyes szentmise Zalaegerszegen

Zsúfolásig megtelt a Mária Magdolna Plébániatemplom pénteken. A hívek ezúttal azért gyűltek össze, hogy a közelmúltban pappá szentelt Vigh Balázs újmiséjét meghallgassák.

Szakál Eszter

Fotó: Pezzetta Umberto

A bevonulást követően Stróber László apátplébános osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. A közösség nevében köszönetét fejezte ki az új atyáért, hiszen mint mondta, minden pap az ég ajándéka a felekezet számára. Ugyanakkor felhívta a lelkipásztor figyelmét, hogy lényével és cselekedeteivel folyamatosan adnia kell majd mindabból, amit a hivatásra való meghívással már bőségesen megkapott. Kérte végül, hogy Balázs atya életét a Jóisten kegyelme és szeretete kísérje. Hasonló jókívánságok hangzottak el a paptársak részéről is, akik a hivatás szépségeiről és nehézségeiről egyaránt beszéltek. A szentmise ezután a liturgia rendje szerint folytatódott. A szertartásba illesztve Vigh Balázs is hálát adott Szűz Máriának, akinek közbenjárására egész életében számíthatott, valamint édesanyjának, aki, mint fogalmazott, az Isten anyai arcát mutatta és mutatja meg neki. Hozzátartozói mellett említést tett azokról az elöljárókról is, akik támogatták, hogy küldetéstudatához híven e pályára léphessen.

Fotó: Pezzetta Umberto

A szentmise végén Vigh Balázs újmisés áldásban részesítette az egyház képviselőit, családtagjait, valamint a híveket. Az atya szolgálatát Szentgotthárdon kezdi meg, ahol iskolalelkészi és kápláni feladatokat lát majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában