Ásatási nyílt napot szerveztek

2023.08.15. 16:56

A vállusi pálos monostor feltárásáról számoltak be

Ásatási nyílt napot szervezett a Göcseji Múzeum augusztus 15-ére, keddre Vállusra, amelyen a vállusi pálos monostor idei feltárásainak eredményeiről számoltak be a résztvevőknek.

Győrffy István

Simmer Lívia az ásatásokról beszél az érdeklődőknek

Forrás: Győrffy István

Mint korábban már írtunk róla, a munkálatokhoz a Göcseji Múzeum elnyerte a Magyar géniusz program 7,9 millió forintos támogatását, s ennek köszönhetően valósulhatott meg az idei, közel háromhetes múltkutatás Vállus határában, az egykori Szent Miklós-kolostor, más néven Szentmiklóskút romjainál. A népes közönség előtt Havasi Bálint főigazgató elmondta, hogy a vállusi pálos monostor 2016-os feltárása volt az első olyan régészeti vállalkozás Zalában, mely a közösség bevonásával valósult meg. Az idén is számos önkéntes dolgozott a múlt értékeinek megtalálásán.

A kutatást Simmer Lívia, a múzeum régészeti osztályának vezetője, régész-főmuzeológus vezette, aki elárulta, hogy az idei kutatás számukra is meglepő eredményekkel kecsegtetett, amelyekről később bővebb hírt adunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában