Közös programot szerveztek a hétvégén

2023.09.25. 12:30

Barátságot kötött a KÉSZ marcali és zalaegerszegi csoportja

Pietrelcinai Szent Pió áldozópap emléknapján, szeptember 23-án, szombaton személyesen találkozott a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége zalaegerszegi és marcali csoportja. Az együttműködésről nemrégiben állapodott meg Kiss Kálmán marcali és Illés Csaba zalaegerszegi elnök, a tagok pedig hétvégén már találkoztak is egymással.

Mozsár Eszter

Felvételünkön a KÉSZ marcali csoportjával együtt a helyiek a Zalaegerszegi Mária Magdolna-plébániatemplomban

Fotó: ZH

A somogyi vendégek először Keszthely, Hévíz, Egregy, majd Zalaegerszeg szakrális értékeit tekintették meg zarándoklatukon. A zalai vármegyeszékhelyen felkeresték a Mária Magdolna-plébániatemplomot is, ahol Stróber László esperes-apátplébános gondolatait hallgathatták meg a templom történetéről és Mindszenty József bíboros zalaegerszegi éveiről. Ezt követően a helyiek és a zarándokok közös szentmisén vettek részt, melyet Tomanek Ferenc Áron nemrégiben kinevezett marcali plébános celebrált. Prédikációjában megemlékezett a nap szentjéről, elmélkedett a szenvedés jellemformáló erejéről az örök üdvösség fényében. A szentmise után lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre, valamint a csoportok vezetői megerősítették együttműködési szándékukat, és felvázolták jövőbeni közös terveiket. Illés Csaba lapunk érdeklődésére elmondta, a zalaegerszegi csoport létszáma folyamatosan növekszik, s továbbra is várják a keresztény hitüket aktívan élő értelmiségi jelentkezőket a közösségbe.

Kiss Kálmán és Illés Csaba a jövőben még több közös programot tervez

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában