Tök jó dekor a faluban

2023.10.18. 07:30

Zalavár őszre is új, látványos díszbe öltözött

Stílszerűen azt is mondhatnánk: tök jó őszköszöntő faludekor díszíti mostanság Zalavár utcáit, köztereit.

Péter B. Árpád

Aki betér Zalavárra, szinte biztosan mosolyra fakad

Fotó: Önkormányzat

Zalavár évszakokhoz, ünnepekhez kötődő díszítése Lucz József polgármester kezdeményezésére indult, amihez sokan csatlakoztak az elmúlt esztendőkben. A helyiek s az átutazók ezúttal öt helyszínen láthatnak vidám díszeket, ezek közül is kiemelkedik a kitömött talicskás fiú, ám tökök és mókás díszek a település több pontján felfedezhetők.

A fő dekoráció a Szent Vendel és Flórián téren áll, ahol szekéren ül egy család, amely tököt, kukoricát, paprikát szállít.

– Mindez a helyi közösség építését szolgálja, illetve szeretnénk élményt adni az átutazó turistáknak, akik szívesen fotózkodnak díszeink előtt, mindezt gyakran viszontlátjuk a közösségi oldalakon.

 Évről évre bővül a látványos faludekoráció

Az elmúlt esztendőkben sok helyi csatlakozott e kezdeményezéshez, mondta el Lucz József, s ennek köszöntően évről évre bővül a látványos faludekoráció. Mindezt folytatni szeretnék: terveik szerint adventre és karácsonyra ismét díszbe öltözik Zalavár.

A polgármester kiemelte: az őszköszöntő dekoráció az önkormányzatnak nem került pénzébe, de persze vannak olyan alkalmak s díszek, amelyekhez a helyhatóság is hozzájárul anyagilag.

– Mindez azt is bizonyítja, hogy pénzbeli támogatás nélkül is lehet nemes dolgokat alkotni egy településen, ha a helyiek összefognak – szögezte le Lucz József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában