„Szeress önzetlenül!”

2023.11.23. 17:30

A KÉSZ Zalaegerszegi Csoportja az átmeneti otthon családjainak gyűjtött

Mozsár Eszter

Kötelesné Zana Dorisz, ölében Köteles Ketrin, Horváth Anetta, ölében Horváth Olivér Laurent és Orsós Terézia az adományozó KÉSZ-elnök, Illés Csaba (balra) és Somogyi Emőke (jobbra) intézményvezető társaságában

Fotó: Pezzetta Umberto

Tartós élelmiszerek, higiéniai és kozmetikai cikkek, a gyermekeknek fejlesztő füzetek, színes ceruzák, édességek lapultak azokban a csomagokban, amit a KÉSZ Zalaegerszegi Csoportja nyújtott át a Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonának csütörtökön délután.

A „Szeress önzetlenül!” elnevezésű kezdeményezést még októberi taggyűlésén hirdette ki a helyi szervezet. Ahogy Illés Csaba elnök a helyszíni átadáson fogalmazott, a keresztény értelmiségiek szerteágazó tevékenységét szemlélteti a mostani jótékonykodás.

– Feladatunk az evangelizáció mindenek előtt, másrészt a közösségek építése, megtartása – mondta az elnök. – Ma már hetvenre duzzadt a taglétszámunk, egyre többen csatlakoznak hozzánk. Nem elhanyagolható feladatunk az elesettek szolgálata, a rászorulók megsegítése, azaz a karitatív tevékenység. Mindenképpen szeretnék máskor is segíteni, s nem csak az átmeneti otthon lakóinak.

A jelenlévő kisgyerekes anyukák köszönettel fogadták a csomagokat, mindig jól jön az adventi készülődésben a segítség. Jelenleg 12 család, összesen 42 fő él az intézményben, ebben a téli időszakban mindig telt ház van, tájékoztatott Somogyi Emőke intézményvezető. Mint mondta, évközben ruhát és játékot folyamatosan kapnak a jólelkű emberektől, karácsony előtt leginkább az édességnek, gyümölcsnek, tartós élelmiszernek örülnek a lakók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában