A Zalai Teker-g-ők is csatlakoztak a hétvégi programhoz

2023.11.06. 12:31

Kerékpártúrával emlékeztek meg a közlekedési balesetben elhunytakról

Ahogy arról beszámoltunk, hétvégén a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban megemlékezést tartottak a közlekedési balesetben elhunytakért. A programon a rendőrség és sok más civil szervezet mellett részt vett a Zalai Teker-g-ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület is, amely a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség által szervezett Tekerj a zöldbe túrasorozat keretében s az Aktív Magyarország támogatásával valósította meg a hétvégi túrát.

Mozsár Eszter

A kerékpárosok csapata az olajipari múzeumnál

Forrás: Zalai Teker-g-ők

A Zalai Teker-g-ők közösségi oldalukon számoltak be az eseményről.

„A rendezvényt Bali Zoltán nyitotta meg, majd Kis Kornél plébános gondolataival folytatódott a program. Felhívta a figyelmet, hogy egy közlekedési balesetben mindenki áldozat. Egyértelmű, hogy a vétlen fél az. Azonban a plébános rávilágított, hogy a baleset okozójának esetleges pillanatnyi figyelmetlensége miatt bekövetkezett baleset következményével kell élni, amely szintén egyféle áldozat. A megemlékezések alkalmából állított kopjafát a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum fogadta be területére, amelyet szívesen tettek, mondta az intézmény igazgatóhelyettese, Németh-Gotthárd Gréta. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság részéről Anti András rendőr alezredes osztotta meg gondolatait az eseménnyel kapcsolatban. Sajnos azon apropóval kellett kezdenie, hogy az elmúlt néhány nap leforgása alatt kettő halálos baleset történt Zalaegerszeg közelében, amelyben négyen haltak meg. Felhívta a figyelmet, hogy legyünk körültekintőek a közlekedés során, hogy minél kevesebbszer forduljon elő ilyen eset. Értelmetlenül halnak meg ezekben az esetekben gyermekek, felnőttek egyaránt. A beszédeket követően a résztvevők elhelyezték a megemlékezés koszorúit, mécseseit az áldozatok emlékére állított kopjafánál.”

Az egyesület tagjai és a csatlakozók túrával emlékeztek meg a közlekedési balesetben elhunytakról
Forrás: Zalai Teker-g-ők

Az egyesület továbbá írt arról, hogy a megemlékezést követően Zalaegerszegről Bocföldére gurultak, majd Gellénházánál elhaladtak egy gázátemelő állomás mellett. Azt követően Nagylengyel polgármestere, Scheiber Ildikó mutatta be a falu közepén épített Göcsej Parkot, valamint teával kínálta a résztvevőket. „Innen már szinte csak lejtő várt a kerékpárosokra. De még milyen! A Rámi-szerpentin. Igazi boldogság rajt gurulni. De egyszer minden jónak vége van, így rövidesen mi is visszaértünk a kiindulási ponthoz, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumhoz” – zárták a nap beszámolóját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában