Falukarácsony Tófejen

2023.12.23. 14:00

A remény és az új kezdet szimbólumai

A helyi hagyományoknak megfelelően ezúttal is a község falukarácsonyi ünnepségén vehették át a babakötvényekről szóló okleveleket azon tófeji lakosok, akiknek az elmúlt egy év során született gyermekük. A pénteki, jótékonysági süteményvásárral is egybekötött rendezvényen helyi szereplők, az általános iskola tanulói és a Szivárvány Dalkör tagjai adtak műsort.

Gyuricza Ferenc

Szakál Natasa édesapja, Szakál Krisztián veszi át az oklevelet Horváth Zoltón polgármestertől és Lakatos György alpolgármestertől

Fotó: Gyuricza Ferenc

A program az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtásával kezdődött, ezt Bognár István plébános végezte, majd Horváth Zoltán polgármester szólt a jelenlévőkhöz. Mint mondotta: az ünnep valódi jelentése a közösség erejében rejlik, s Tófejt éppen az egymás iránti törődés és támogatás, az az összetartás teszi különlegessé.   

- Az idei karácsonyon is örömmel tudatom, hogy néhány kis új csillag csatlakozott hozzánk közösségünkben – folytatta a polgármester. – Az újszülöttek mindig a remény és az új kezdet szimbólumai, és büszkén mutathatjuk be őket ezen a különleges alkalmon. Köszöntjük az élet kis csodáit, és reméljük, hogy boldogsággal és szeretettel teli évek várnak rájuk falunkban.  

A polgármester kérdésünkre elmondta: a nyolc kisgyermek közül hatan születtek idén, míg ketten az elmúlt év végén, így a babakötvényt rájuk is 2023-ban kötötte meg az önkormányzat. A kötvények értéke 100 ezer forint, amit születéskor, valamint óvodába, illetve az általános és középiskolába lépéskor további összegekkel egészítenek ki. Az alaptőkét a hozamokkal együtt a 18. életévük betöltésekor kapják meg a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában