„Legyél te is zöld hős!”

2023.12.15. 16:30

Átadták a Zalaispa rajzpályázatának díjait

A hagyományokhoz híven többedik alkalommal hirdette meg környezetvédelmi rajzpályázatát a Zalaispa. Az idei felhívásra több mint 150 műalkotás érkezett Zalából. A díjátadást pénteken délelőtt tartották zalaegerszegi irodájukban.

Mozsár Eszter

Pilise Panna (balra) és Vizkelety Gréta részére Bali József ügyvezető igazgató adta át a díjakat.

Fotó: Pezzetta Umberto

Ezúttal az általános iskolák 1-4. osztályos tanulóit szólította meg a cég, a versenyen a fiatalok azt örökítették meg, hogy miként viselkedik egy „zöld hős”. A gyermekek változatos technikával készült rajzain az általuk elképzelt idillikus világban virágokat ültetnek, növényeket öntöznek, fákat nevelnek, szelektíven gyűjtik a hulladékot és természetesen nem szemetelnek.

Bali József ügyvezető igazgató elmondta, céljuk, hogy minél kisebb korban környezettudatosságra neveljék az óvodásokat, iskolásokat, akik így szüleiknek is példát mutathatnak a gyorsan változó világban. A gyerekcsoportokat szívesen látják vendégül telephelyükön is, hogy betekintést nyerjenek a hulladékgazdálkodásba.

Az idei verseny nyertese Vizkelety Gréta, a sümegcsehi Fazekas József Általános Iskola 4. osztályos tanulója lett, aki egy tabletet és 30 ezer forintos vásárlási utalványt vihetett haza. Második helyen Pilise Panna, a gellénházi Dr. Papp Simon Általános Iskola első osztályos diákja végzett. Ő egy húszezer forintos vásárlási utalványt és egy gamer fülest kapott ajándékba. A harmadik helyezett Szabó Norman, a Türjei Szent László Általános Iskola 2. osztályos diákja, nyereménye egy 15 ezer forintos utalvány és egy optikai egér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában