Infúziós pumpára gyűjtenek

2023.12.18. 10:06

Csúnya karácsonyi pulcsit húztak, hogy segítsenek a tótszerdahelyi Zrínyi-iskolások

A tótszerdahelyi Zrínyi-iskola tanulói és dolgozói pénteken egy Facebookon indított akció keretében a Gyermekgyógyítókért húztak karácsonyi csúnya pulcsit.

Benedek Bálint

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat orvosai, nővérei és ápolói az ország 8 pontján küzdenek nap mint nap a rákos gyermekek életéért. Ők a Gyermekgyógyítók. Az esemény küldetése, hogy támogassák a munkájukat, akik az idei évben infúziós pumpák beszerzését jelölték meg célnak, amelyek a gyógyszerek pontos adagolását teszik lehetővé. Mint írták: a daganatos gyermekek kezelésében elengedhetetlen a gyógyszerek pontos adagolása, hogy a pici szervezetet minél kevesebb káros mellékhatás érje, a gyógyulás pedig a legeredményesebb legyen. Erről gondoskodik az infúziós pumpa: egy olyan okos szerkezet, amely minden gyógyszerből pontosan annyit ad, amennyire szükség van, akkor amikor elő van írva. Egy-egy kis beteg kezeléséhez akár 4-5 infúziós pumpára is szükség lehet egyszerre, a többféle gyógyszer adagolása miatt. Ezek a pumpák idővel elhasználódnak, javításra szorulnak. Mind a 8 központjuknak szüksége van arra, hogy mindenhol rendelkezésre álljon elegendő ebből a fontos eszközből. Egy ilyen teljes ára 757 936 forint, ehhez járulhattak hozzá adománnyal. A gyűjtés továbbá kiterjed a daganatos gyerekek méltó körülmények közötti gyógyulására is. A tanári kar tagjai, a szülőkkel együtt SMS küldésével a szeretetszámukra jelképes összeggel járulhattak hozzá ahhoz, hogy a legkorszerűbb műszerekkel gyógyíthassák a beteg gyermekeket.

 

A tótszerdahelyiek 2018 óta vesznek részt az akcióban, akkor még csak ketten húztak csúnya pulcsit. Mára viszont a teljes tanári kar, sőt a gyerekek is vállalták a kihívást

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában