A báthorys és deákos diákok élményt adtak ajándékba

2023.12.19. 14:16

Sütemény és karácsonyi képeslap készítésébe vonták be a gondozottakat

Süteménykóstolással, kézműves foglalkozással és műsorral igazi karácsonyi hangulat várta a búcsúszentlászlói és a pózvai integrált szociális intézmények gondozottjait a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum (ZSZC) által szervezett karitatív eseményen. Mivel a búcsúszentlászlói otthonban reggel csőtörés volt, a rendezvényt átköltöztették a pózvai otthonba.

Antal Lívia

Szabó Károly, Zimborás Béla, Lőrincz Brigitta és Vizlendvai László

Fotó: Antal Lívia

A helyszínváltoztatásról Vizlendvai László, a ZSZC főigazgatója beszélt, hozzátéve, hogy a programot nem fújták le, mert örömet akartak a szerezni a gondozottaknak. Ez volt a kiindulópontja adventi kezdeményezésüknek, amelyben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségével fogtak össze. Olyan közös karitatív programban gondolkodtak, amely többet ad a gyűjtésnél, az ajándékoknál. Ezért azt találták ki, hogy a szakképzési centrum Báthory István Technikumának, valamint a Deák Ferenc Technikumának azon diákjai tegyenek látogatást a szociális főigazgatóság egyik intézményében, akiknek tanult szakmája jól illeszkedik a karitatív kezdeményezéshez.

A Deák-technikum diákjaival készítettek karácsonyi képeslapot
Fotó: Antal Lívia

A rendezvényen köszöntőt mondott továbbá Szabó Károly, a ZSZC kancellárja, Zimborás Béla, az SZGYF Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója, valamint Lőrincz Brigitta, a búcsúszentlászlói szociális intézmény vezetője.

A Báthory-technikum diákjaival megkenték lekvárral a linzereket
Fotó: Antal Lívia

A Báthory-technikumból cukrász, szakács és pincértanulók vettek részt, akik süteménnyel kínálták a jelenlévőket. Segítették őket abban is, hogy a sütésre váró linzertésztákat lekvárral kenjék meg. A Deák-technikumból a pedagógiai szakasszisztens képzésről jöttek diákok. Ők is készültek előre. A rénszarvastól át a fenyőfáig sokféle kivágott formát hoztak, amelyekből az idős, valamint a fogyatékkal élő lakók karácsonyi képeslapot készíthettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában