Zaol podcast

2024.01.30. 13:00

A Premier Táncklub közösségének mozgatórugója, Németh Petra

A nagykanizsai Németh Petra tinédzserként kötött életre szóló kapcsolatot a tánccal, a mozgással. A HSMK Premier Táncklub alapítójával, motorjával beszélgettünk a közösség létrehozásáról, arról, mi inspirálta őt, amikor eldöntötte, hogy a színpadra lépnek.

Benedek Bálint

Németh Petra, a HSMK Premier Táncklub alapítója

Fotó: Benedek Bálint

Érdekes történet Németh Petráé, aki céltudatos és szorgalmas lányként saját maga építette fel a táncklubot, annak komoly hátterét. Az útja során sokan támogatták s álltak mellé a nehéz helyzetekben, ami továbblendítette az úton.

Ma ott tart, hogy általános és középiskolások, sőt még egyetemisták is szorgalmasan tanulják a koreográfiákat, hogy azokkal országos és nemzetközi mezőnyben méressék meg magukat. Teszik mindezt könnyedén, mindenféle kötelezettség nélkül, pusztán egyéniségük kibontakoztatása érdekében. Németh Petra, vagy ahogy Nagykanizsán ismerik, Premier Petra mindig is arra törekedett, hogy a nála táncoló, mozgó növendékek felhőtlenül táncoljanak, ugyanis olyankor szárnyra kel a lelkük és olyan energiákat szabadítanak fel magukban, melyekkel gyakran a versenyek zsűritagjait is megérintik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában