A napsugarak átrajzolták a tájat

2024.01.24. 12:45

Ha befagy a Kis-Balaton...

A szentgyörgyvári hobbifotós Prisznyák Tibor nemrég a Kis-Balaton térségében tett sétát a fényképezőgépével. Mint írta: a tó és környéke télen éppen olyan mesés, mint bármelyik évszakban.

Benedek Bálint

Fotó: Prisznyák Tibor

– Napkelte előtt indultam, a hőmérő -10 Celsius-fokot mutatott és elszoktam az ilyen hidegtől – mesélte. – A léptek hangosak voltak a megfagyott talajon, mintha egy dobostorta tetején lépkedtem volna. Néha megálltam hallgatózni, aranysakál üvöltötte bele a hajnal csendjébe, hogy farkasüvöltő hideg van. Egy pillanatra láthattam is a sakált, gyönyörű volt, ahogy megfestették a bundáját a felkelő napsugarak. Sajnáltam, hogy nem örökíthettem meg, és mentem tovább a fagyott ropogós avaron. Gondoltam is magamban, akkora zajt csapok, hogy minden vadállatot elijesztek, de a gyönyörű napsugarak nem ijedtek meg és egyre csak jöttek közelebb, és színezték aranysárgára a tájat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában