PENdroid verseny Nagykanizsán

2024.02.06. 11:00

Az egri középiskolások készítették a legjobb applikációkat

A Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban tizedik alkalommal rendezték meg pénteken a PENdroid országos informatikai verseny döntőjét, melynek azóta megszületett az eredménye.

Benedek Bálint

Az országos informatikai versenyen mind a tíz csapat egy légtérben mérte össze applikációkészítési tudását

Fotó: Szakony Attila

Az idei feladat is nagy kihívás elé állította a tíz döntőbe jutott csapatot. Ezúttal az elkészítendő applikáció a kanizsai campus küldetéséhez hűen a Körforgásos játék fantázianevet kapta. Tehát a körforgásos gazdaság logikájából kell egyetlen elemet kiragadni és abból alkotni egy jól működő játékot. Ez a legjobban az egri Neumann-gimnázium "NullReferenceException" nevű egységének ment, hiszen felállhattak a dobogó csúcsára. Őket a másik csapatuk, a "Hapsik" együttes követte, a harmadik helyet pedig a fővárosi Verebély szakgimnázium  "Viktor3spyg" gárdája szerezte meg. A legjobb zalai gárda, a zalaegerszegi Csány-technikum Steep Dive Studio csapata az ötödik helyen végzett, őket Rózsás Tibor tanár készített fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában