A gyerekek környezeti nevelését segíti

2024.02.08. 12:00

Elindult az Iskolában az erdő program

Már regisztrálhatnak az oktatási intézmények az Iskolában az erdő programra – olvasható a felhívás a program weboldalán. A foglalkozások során a gyermekek játékosan ismerkedhetnek meg a természettel.

Korosa Titanilla

A foglalkozások során a gyermekek játékosan ismerkedhetnek meg a természettel.

Forrás: Zalaerdő

Olyan érdekes kérdésekre kaphatnak választ a résztvevő iskolák tanulói, minthogy miért mohos a fák törzse? Mi történik a lehullott ágakkal, s milyen állatok élnek az erdőkben? Milyen szerepet játszik az erdő a Föld vízháztartásában vagy a levegő körforgásában? Mit csinál egy erdész? Mit tehetünk az erdőkért?

Az Iskolában az erdő program célja a környezeti nevelés segítése a köznevelésben. A programban részt vevő intézményekbe az Országos Erdészeti Egyesület által minősített erdészeti erdei iskolák erdőpedagógusai látogatnak el, ahol egy tanítási napon, három külön csoportnak tartanak interaktív foglalkozást az erdő és a fenntarthatóság témakörében, illetve ellátják az iskolát a témakörhöz kapcsolódó játékokkal, eszközökkel, segédanyagokkal.

Míg az erdőpedagógusok által tartott foglalkozások felhívják a gyermekek figyelmét a természettel való törődés fontosságára, addig az iskolákban maradó eszközök segítségével a program megteremti a lehetőséget a témakörben való mélyebb ismeretszerzésre is.

Az erdők megőrzése a fenntarthatóság és a klímaváltozás szempontjából is stratégiai kérdés, ezért gondoskodni kell erdeink fennmaradásáról és gyarapításáról. Gyermekeinkben a természet és a szülőföld szeretetének csíráját ápolni, gondozni szükséges. A fenntarthatóság megkerülhetetlen eleme az a felelősség, amit a magyar erdészek éreznek az ifjúság környezeti neveléséért.

Az Iskolában az erdő program koordinátora az Országos Erdészeti Egyesület, mely az általa minősített több mint 30 erdészeti erdei iskola bevonásával valósítja meg a foglalkozásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában