Találkozó

2024.03.14. 14:30

A szabad sajtó napja alkalmából látták vendégül az újságírókat

Nagykanizsán Balogh László polgármester és Bizzer András alpolgármester a szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelire hívta az újságírókat csütörtökön a KNYSA étterembe.

Benedek Bálint

Az egyik belvárosi étteremben a szabad sajtó napján látták vendégül az újságírókat. Balról: Bizzer András, Balogh László és Bata Hajnalka, polgármesteri személyi titkár

Fotó: Szakony Attila

A polgármester szólt az egybegyűltekhez, köztük a Zalai Hírlap munkatársaihoz. Kiemelte: a sajtó politikai szereplővé vált. A szabad, demokratikus társadalmakban a közvetítő közeg a civil társadalom és a hatalom között a sajtó.

– Megtesszük néha, hogy szabadabban bánunk a szavakkal, de nem szeretem az álhíreket, vagyis szándékosan publikált átveréseket – mondta. – Kell egyfajta zsinórmérték. Abban hiszek, hogy van objektív és abszolút igazság, s ennek megfelelően objektív, s abszolút erkölcs. Nem mindenki hisz benne, a világ arrafelé halad, hogy relativizálják ezeket a fogalmakat.

Hozzátette: az értékrendjéhez illő tartalmak közvetítésében nagy szerepe van a médiának, az újságíróknak, ami a következő időszakot is meghatározza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában