Rangos díjak a nemzeti ünnepen

2024.03.17. 13:15

Keszthely térségéből Krupláné Nagy Ágnes, Szálinger Balázs és Miklós Beatrix is elismerést vett át

A nyugat-balatoni térség több kiváló személyiségének munkásságát is elismerték a nemzeti ünnep alkalmából. Rangos díjat kapott Krupláné Nagy Ágnes, Szálinger Balázs és Miklós Beatrix is.

Péter B. Árpád

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét Semjén Zsolttól vette át Krupláné Nagy Ágnes

Fotó: Magyar Kurír

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adta át több évtizedes óvodapedagógusi tevékenysége, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége keszthelyi csoportjában végzett kimagasló közösségépítő és szociális munkája, valamint a határon túli magyarság megmaradását szolgáló erőfeszítései elismeréseként Krupláné Nagy Ágnes nyugalmazott keszthelyi óvodapedagógusnak, a KÉSZ helyi csoportja korábbi elnökének, aki a Füvészkerti Tündérkert Alapítvány elnöke is volt.

Szálinger Balázs a Magyarország Babérkoszorúja díjat vette át a nemzeti ünnep alkalmából
Fotó: ZH

A nemzeti ünnep alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából Csák János kulturális és innovációs miniszter a magyar irodalom területén nyújtott kiemelkedő teljesítménye elismeréseként a Magyarország Babérkoszorúja díjat nyújtotta át Szálinger Balázs József Attila-díjas keszthelyi költőnek. Ezt a rangos elismerést idén még ketten, Farkas Wellmann Endre, a Magyar PEN Club alelnöke és Győrffy Ákos költő, esszéíró, a Magyar Írószövetség Választmányának tagja kapta meg.

Miklós Beatrix miniszteri elismerő oklevelet vett át az ünnepen
Fotó: ZH

Nagy István, az agrártárca vezetője miniszteri elismerő oklevelet adott át március 15. alkalmából Miklós Beatrixnak, a Hévíz Turisztikai Egyesület elnökének s a hungarikum programiroda vezetőjének, aki az értékőrzés és a gasztronómia területén is kimagasló munkát végez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában