Tehetségkutató program

2018.11.22. 10:00

Zegasztár viadal jövőre hetedszer

Tizenegy éve indult útjára a megyeszékhelyi tehetségkutató program. Az ötlet a polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályának vezetőjét, Velkey Pétert dicséri.

Arany Horváth Zsuzsa

A tavalyi díjazottak mögött középen Velkey Péter Fotó: ZH Archívum

Az ötletgazda a Zalai Hírlapnak tavaly elmondta: az országos versenyek mintájára szerveztek zalaegerszegi sztárkeresőt, a név pedig adta magát. Azóta kétévente rendezik meg a Zalaegerszegi Városi Televízióval karöltve a seregszemlét, amellyel Zegasztárokat keresnek komolyzene, könnyűzene, népzene, néptánc, modern tánc, társastánc, színjátszás, vers- és prózamondás, valamint képzőművészet kategóriában. Az általános és középiskolás korosztályban, tehát hatévestől körülbelül húszéves korukig jelentkezhetnek az itt élő tehetségek.

A tavalyi díjazottak mögött középen Velkey Péter Fotó: ZH Archívum

A legnépszerűbb kategória a tapasztalatok szerint a komoly- és a könnyűzene, valamint a tánc, ennek megfelelően sorolhatjuk az eddigi versenyekben feltűnt ismert előadókat, úgymint Bódis Bettinát, Wohner Dórát, Merics Nikolettát, Sebestyén Patrikot, Végh Márkot és Vissi Barnabást.

A jövő évi seregszemlét ugyanezekben a kategóriákban hirdették meg a szervezők, tudtuk meg Velkey Pétertől. Ezúttal 2018. december 15-ét jelölték meg jelentkezési határidőnek, majd március 30-án, április 6-án és április 13-án kerül sor a városi elődöntőkre a zalaegerszegi televízió stúdiójában, méghozzá élő adás keretében. A Zegasztár Gála a város napjához kötődően 2019.május 13-án, 18 órakor lesz a Hevesi Sándor Színházban, amit szintén élő televíziós adással követhetnek a nézők. A díjakat is ez alkalommal vehetik át a legjobbak.

A jelentkezési lapot intézményenként, iskolánként összesítve várják a polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályának címezve. A versenyre invitáló levelet a zalaegerszegi tankerület és a szakképzési centrum igazgatói, a városi televízió, valamint Velkey Péter már elküldte az oktatási intézményeknek. A zalaegerszegiek pedig várják az újabb Zegasztárok felbukkanását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában