Hagyománnyá vált

2019.01.08. 15:00

Dalünnepre várják a kórusokat Keszthelyen

A városban több helyen mutatkoznak majd be azok a kórusok, akik a Keszthelyi Dalünnepre érkeznek majd júniusban. A fesztivál célja az amatőr kóruskultúra erősítése és hogy az énekesek tanulhassanak egymástól.

Keszey Ágnes

Egy korábbi dalünnep egyik eseményén C. Tóth Zoltán, a fesztivál szervezője

Már hagyománnyá vált a Keszthelyi Dalünnep, melyet néhány éve az 1910-ben megrendezett esemény nyomán hívtak újra életre. A hatodik alkalommal megrendezett találkozón egyházi és világi művekkel mutatkoznak majd be az amatőr kórusok június 21-én és 22-én. C. Tóth Zoltán karnagy, főszervező elmondta: a Dalünnepen kórusminősítésre is lesz lehetőség, de olyan énekkarokat is várnak, akik ezt nem kérik. A kórusok a Balatoni Múzeumban és a Fő téri templomban lépnek fel, s a kastélyban, valamint utcai sétakoncerteken is dalolnak majd. Idén is lesz énekes fáklyás felvonulás és összkar a Balaton-parton: az előző fesztiválon több mint 50 kórus 1800 tagja énekelt együtt. Nevezni február 15-ig lehet: a jelentkezési lap megtalálható a Keszthelyi Dalünnep internetes oldalán.

Egy korábbi dalünnep egyik eseményén C. Tóth Zoltán, a fesztivál szervezője
Mint az elmúlt években, az idei Keszthelyi Dalünnepen is együtt énekelnek majd a kórusok fotók: Keszey Ágnes /archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában