nemzetközi tehetségnap

2019.03.28. 13:00

Tehetséges növendékek hangversenye került megrendezésre Kanizsán

A nemzetközi tehetségnap keretében „B” tagozatos növendékhangversenyt rendeztek kedden a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI nagytermében.

Benedek Bálint

A „B” tagozatos hangversenyt ádámosi népzene nyitotta. A csapat tagjai: Molnár Bernadett Bianka (balról), Pávlicz Erika, Vizeli József, Lengyel József és Trojkó Antónia

Fotó: Szakony Attila

A megnyitón Baráth Zoltán igazgató kiemelte: az intézmény kiválóra minősített tehetségpont, és így minden évben küldetésüknek érzik, hogy megszervezzék a tehetségnapot, melyben ezúttal a zeneművészeti ág képviselői mutatják be tudásukat.

– Vannak olyan növendékeink, akik tehetségüknél fogva plusz óraszámban tanulnak – folytatta az intézményvezető.

A „B” tagozatos hangversenyt ádámosi népzene nyitotta. A csapat tagjai: Molnár Bernadett Bianka
(balról), Pávlicz Erika, Vizeli József, Lengyel József és Trojkó Antónia
Fotó: Szakony Attila

 

– A heti kétszer harminc perc helyett negyvenöt percet kapnak a főtárgyi órák keretén belül. A fellépők között találhatunk számos olyan diákot, aki akkreditált országos versenyen arany-, ezüst-, illetve bronz minősítést szerzett. Tehát több szakmai zsűri értékelése alapján, bizonyítottan ügyes fiatalok kapnak lehetőséget arra, hogy kiálljanak a közönség elé és zenéljenek. Jó, ha szereznek egyfajta fellépési rutint, mely a jövőben sokat jelenthet számukra. Természetesen ezen szakág képviselői kizárólag úgy fejlődhetnek, ha az iskolai kereteken kívül, otthon, akár a szabadidejükben is képzik magukat. Sokan közülük zenei pályán képzelik el a jövőjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában