Gölles Martin is fellép

2021.03.22. 09:09

Ingyenes online koncert hétfő este

Ma 19 órakor a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Doktori Iskolájának elsőéves doktorandusz hallgatói adnak online koncertet a PTE-MK Zeneművészeti Intézet Liszt Ferenc Hangversenytermében.

Benedek Bálint

Gölles Martin

A műsorban a klasszikus repertoár darabjai mellett modern zeneműveket is hallhatunk. A fellépők között a nagykanizsai Gölles Martin kóruskarnagy-művészt is hallhatja a közönség. A vírushelyzetre való tekintettel a tavaszi hangversenyek csak online valósulhatnak meg. A koncertek ingyenesen, élő közvetítéssel tekinthetők/hallgathatók meg a PTE MK Zeneművészeti Intézet YouTube csatornáján.

Gölles Martin

A nagykanizsai Gölles Martin nyolc évesen kezdett el zongorázni a helyi Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI-ban. A PTE Művészeti Karán 2017-ben végzett kóruskarnagy előadóművész, tavaly pedig ének-zene tanár szakon prof. dr. Lakner Tamásnál. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem művészeti doktori Iskolájának elsőéves doktorandusz hallgatója. Egyetemi éveitől kezdve volt iskolája, a kanizsai Batthyány Lajos Gimnázium Virág Benedek Ifjúsági Vegyes Karának másodkarnagya és zongorakísérője, valamint a Szepetneki Evangélikus Templom kántora. A Pécsi Egyetemi Kórus és a Bartók Béla Férfikar tagjaként számos országban fellépett. Zeneszerzőként írt darabokat magyar és külföldi együttesek számára is, alkotásai közt nagyrészt kórus-, kamarazenekari-és szólóhangszeres művek szerepelnek. Bemutatói, eredményei közül néhány: 2019 nyarán mutatták be Messe de la Joie c. oratórikus művét a franciaországi Dijonban és a Vézelay Bazilikában; 2020-ban a MÜPA Zeneműpályázatán Petőfi Sándor A négyökrös szekér c. költeményére írt kórusműve díjazásban részesült; a svájci Quintette Bourgogne kamarazenekarral folyamatosan együtt dolgozik, művei az együttes repertoárján rendszeresen szerepelnek. A hangverseny a Potenton Alapítvány és a PTE közös szervezésében valósul meg, az MTA Pécsi Akadémiai Bizottság társszervezésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában