Dobszerda

2022.04.12. 17:30

Aranyérmes a nagykanizsai Orff Ütőegyüttes

Az Orff Ütőegyüttes csapata újabb kitűnő eredménynek örülhet. A Kaposvári Zeneiskola „Dobszerda” című ütőhangszeres online versenyén az arany minősítés mellett – kategóriájukban egyedüliként – különdíjat kaptak.

Benedek Bálint

Az együttes tagjai az aranyéremmel

A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI növendékei alkotta ifjú társaságot már ötödik éve Fekete Melinda Zsófia irányítja művészeti vezetőként. Az év elején számoltunk be az együttes terveiről, akkor az idei év nagy feladatának az utánpótlás-együttesek fejlesztését és a tagtoborzást tartották. Közben az együttes különféle megmérettetéseken is szerepelt, például a kaposvárin. 

 

– A versenyt online formában bonyolították le, így felvételt kellett beküldenünk – említette Fekete Melinda Zsófia. – Az arany minősítés és a különdíj óriási megtiszteltetés, ezzel a zsűri szakmailag elismerte és jutalmazta munkánkat. Ez rendkívül sokat jelent nekünk, a gyerekek felhőtlenül boldogok, és az eredmény várhatóan erős motivációt ad nekik a folytatáshoz. 

 

Hozzátette: gőzerővel készülnek az április 21–23. közötti keszthelyi helikoni ünnepségekre, amelyen szintén versenyeznek. Ezután némi repertoárfrissítést terveznek a következő szereplések előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában