Kiválasztották a legjobb képeket

2023.03.03. 16:30

Március végén lesz a sajtófotó-kiállítás a színházban

Március 27-én, hétfőn a Hevesi Sándor Színházban nyílik a XIII. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás. Idén is kiírták a szervezők a Sajtófotó Pályázatot, amire 32 alkotó jelentkezett.

Mozsár Eszter

Felvételünkön Benkő Sándor, Seres Péter, Ohr Tibor, mögöttük Kiss Ágnes Katinka és Varga György.

Fotó: Pezzetta Umberto

Felnőtt kategóriában huszonketten összesen 138 pályaművet küldtek be, ebből 102 egyéni kép és 36 sorozat volt. Ifjúsági kategóriában (középiskolai, gimnáziumi, valamint általános iskolai tanulók) tízen jelentkeztek, tőlük 41 pályamű érkezett, amiből 7 sorozat és 34 egyéni kép. Seres Péter ötletgazda-főszervező lapunk érdeklődésére elmondta, idén összesen 339 fotóról döntött a négytagú zsűri. A kiállításra összesen 32 pályaművet (3 sorozat, 29 egyéni kép) válogattak be a felnőttek közül, az ifjúságiaknál 10 egyéni kép lesz a tablókon.

Munkában a a zsűri, Seres Péter szigorúan csak mint technikus segíti a munkát.
Fotós: Pezzetta Umberto

Minden évben három, nem zalaegerszegi kötődésű fotóriportert és egy helyi képzőművészt kérnek fel a képek zsűrizésére. Idén Szombathelyről Benkő Sándor, Kőszegről Ohr Tibor, Nagykanizsáról pedig Varga György fotóriporter érkezett, mellettük Kiss Ágnes Katinka festőművész mondta el véleményét a beérkezett alkotásokról. A zsűrizésnek a Keresztury Dezső VMK adott otthont, Seres Péter csupán mint technikus vett részt az eseményen. Természetesen titok, hogy kik lettek a legjobbak, annyit sikerült megtudni, hogy a megnyitón összesen három felnőttet és egy fiatalt díjaznak majd a régi-új helyszínen, a Hevesi Sándor Színházban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában