Rendezvény

2024.03.09. 09:30

Kiállításmegnyitókkal kezdődött a Hóvirág Fesztivál Letenyén

A település várossá nyilvánításának 35 éves jubileumához kapcsolódnak a hagyományos tavaszi kulturális programsorozat, a Hóvirág Fesztivál egyes eseményei Letenyén. Péntektől Tóth Oszkár múltidéző fotói tekinthetőek meg a Fáklya Művelődési Házban.

Gyuricza Ferenc

Szarvas József, Schweiczer Róbert és Dömők József, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója a Szkíták nyomában című tárlat megnyitóján

Forrás: Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár

A Hóvirág Fesztivál azonban már szerdán este kezdetét vette, akkor is két kiállítás megnyitójára várták az érdeklődőket. A városi könyvtár épületében helyi fotósok – dr. Keresztesi Tímea, Bedics László, Kozári Tamás és Léránt János – mutatják meg, hogy a fényképezőgép lencséjén keresztül ők hogyan látják a települést. A művelődési házban pedig a Bázakerettyén élő keramikus, Schweiczer Róbert alkotásai kerültek bemutatásra. A Szkíták nyomában című tárlatot a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Szarvas József ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, aki a nemzeti kultúrát méltatva és a magyar értékek fontosságát hangsúlyozva többek közt arról beszélt, hogy Schweiczer Róbert nemcsak speciális technikával alkot, de a rendkívüli részletgazdagsággal kidolgozott formavilága hagyományőrző is egyben, hiszen a motívumai egy réges-régi dicső korszakot idéznek meg. A szkíta motívumokkal díszített használati és dísztárgyai április 25-ig tekinthetőek meg a dél-zalai városban.  

Ugyancsak a Hóvirág Fesztivál keretében rendezték meg a település már szintén hagyományos zenés nőnapi ajándékműsorát, amelyben a Letenyei Versmondók Körének tagjai működtek közre, míg az est sztárvendége Kocsis Dénes, a budapesti Operettszínház énekművésze volt. Köszöntőt Farkas Szilárd polgármester mondott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában