Könyvtári szombat

2024.05.03. 16:30

Sakk és mese minden mennyiségben

Május első szombatján, 4-én 9 órától ismét extra programokkal várja a családok minden generációját a nagykanizsai Halis-könyvtár. A bibliotékában ezen a napon az olvasnivaló mellé nívós, ingyenes kikapcsolódással fogadják a látogatókat.

Benedek Bálint

Aki nem csak az olvasnivalókra kíváncsi, a könyvtárosok jóvoltából extra programokon vehet részt

Fotó: Szakony Attila

Győrfi Norbert könyvtáros vezeti a 9 órakor kezdődő Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű foglalkozást. Aki kezdő vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják. Benke Dániel könyvtáros 10 órától A hétfejű sárkány – bábelőadás Bercivel, a könyvtár sárkányával című programjával örvendezteti meg a gyerekeket. A fiatalok a magyar népmesén alapuló hétfejű sárkány meséjét hallgathatják meg, akinek segítségére lesz Berci, a könyvtár csintalan sárkánya. Ebben a világban maradva 10.30-tól Virág Adrienn könyvtáros a Mesés papírszínház keretében klasszikus és kortárs meséket mutat be gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A "mesés" napot 11 órakor Farkas Tibor könyvtáros zárja, akivel a 6 és 14 év közötti korosztály különféle dalokat tanulhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!