Búcsú

2017.11.27. 13:14

ZTE FC: Zoran Spisljaktól elköszöntek, ideiglenes stáb irányít

Hétfőn a ZTE FC NB II-es együttesénél döntés született arról, hogy elköszönnek a vezetőedző Zoran Spisljaktól.

Kerkai Attila

Az egerszegiek vasárnap 3-1-es vereséget szenvedtek a Mosonmagyaróvár vendégeként és a 13. helyre csúsztak vissza a tabellán.

A ZTE FC honlapján is megerősítette a hírt, vagyis, hogy elköszöntek Zoran Spisljak vezetőedzőtől. A csapatot az ősz hátralévő mérkőzésein Vlaszák Géza másod- és kapusedző és Felipe Matos másodedző közösen készíti fel a szerdai, Szarvas elleni Magyar Kupa-találkozóra és a még két hátralévő őszi fordulóban a Győr és a Gyirmót ellen.

A ZTE FC együttese vasárnap Mosonmagyaróváron szenvedett 3-1-es vereséget, ám már hetek óta gyenge formában futballozik. Az együttes a 13. helyre csúszott vissza a tabellán, a klubvezetés pedig érezte, hogy valamit lépni kell. Ahogy tegnapi tudósításunkban is írtuk, ez a szereplés méltatlan a ZTE hagyományaihoz, ráadásul a szezon előtti tervek is egészen másról szóltak. Hétfőn aztán megszületett a klubvezetés döntése, s elköszöntek a nyáron érkezett Zoran Spisljak vezetőedzőtől.

A ZTE FC honlapján Végh Gábor többségi tulajdonos a szurkolóknak írt nyílt levélben is elismeri, hogy a csapat eddig nem váltotta be azokat a reményeket, melyekkel nekivágtak a szezonnak. És számos más dologról (önkritikusan is) beszámolt.

- Elsősorban a szurkolókat szerettem volna tájékoztatni a levéllel, hiszen azt láttuk, hogy sokszor nem rendelkeznek pontos információkkal néhány dologban – mondta el Végh Gábor, akit megkerestünk a váltással kapcsolatban. – Zoran Spisljakot most is felkészült edzőnek tartom, de valami nem működött megfelelően és e nélkül nem lehet eredményesnek lenni. Meggyőződésem, hogy ebben a társaságban több van. Elemezni kell a helyzetet és megtalálni a lehető legjobb szakembert a tavaszra. Bízom benne, hogy ezek az erőfeszítések eredmények lesznek és eredményesebb lesz csapat játéka is, amivel a szurkolók hitét és bizalmát is sikerül majd visszahozni.

A délután folyamán a tulajdonos tájékoztatta döntésükről a játékosokat is. Erről a beszélgetésről szintén megkérdeztük őt.

- A keret tagjainak elmondtam, hogy ők száz százalékban asszisztáltak ahhoz, hogy a mostani váltás megtörténjen – mondta. – Mert lehet, hogy a szakvezető néha hibázott, ám azt senkinek sem mondta, hogy ziccerben ne lőjön gólt, vagy ne passzoljon a jobb helyzetben lévő társának. A csapat anyagilag is megérzi ezt a gyengébb szereplést. Most az az elvárás, hogy mindenki, a saját önbecsüléséért, a közösségért , a klubért és a szurkolókért tegye meg a legtöbbet, hogy a hátra lévő mérkőzéseken javuljon a helyzetünk.

Ágoston Zoltán klubigazgató elismerte, hogy eredetileg azt szerették volna, ha az ősz végén, a teljes félévet kielemezve döntöttek volna a jövőről. Ám a játék hétről-hétre gyenge volt és ez már nem volt tovább tartható.

A csapatnak hétfőn már Vlaszák Géza és Felipe Matios tartotta meg a regeneráló edzést. Legközelebb Szarvasra utazik a ZTE FC szerdán Magyar Kupa találkozóra. S mivel lehet ennyi idő alatt változást elérni?

- Sajnos valóban rossz passzban vagyunk, elsősorban pszichésen kell felpörgetni a társaságot. A gyenge eredmények miatt amúgy is mindenki elég mélyre került. A koncentráció nagyon fontos lesz, hogy a hátralévő mérkőzéseken nem hibázzunk már és hogy a harci kedv is visszatérjen – mondta Vlaszák Géza.

Természetesen kerestük Zoran Spisljakot is, hogy elmondja ő is a véleményét. A szakembert többször is hívtuk, de nem sikerült elérnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában