A csapat fele zalai kötődésű volt

2018.05.31. 20:16

Ötödik hely a 24 órás Eb-n

A múlt héten, Temesváron rendezték meg az ultrafutók 24 órás Európa-bajnokságát, amelyen a jelentős részben zalai kötődésű magyar férfi csapat az 5. helyen zárt.

Varga Andor

A zalaegerszegi Büki Tivadar kap frissítőt egy segítőtől a 24 órás temesvári Európa-bajnokságon Fotó: Bérces Edit

Az Eb női versenye lengyel sikerekkel ért véget: az ország csapata egy nap alatt 720,45 kilométert megtéve lett bajnok, legjobbjuk, Patrycja Bereznowska (243,35 km) pedig megnyerte az egyénit is. A négytagú magyar csapat (a végső sorrend megállapításánál minden országból a legjobb három teljesítményt veszik egyébként figyelembe) az 5. helyen zárt (605,51 km). A férfiaknál a franciák Ebje volt a mostani: csapatban 754,62 km-es teljesítménynyel nyertek, egyéniben pedig Stephane Ruel (263,54) révén vitték el az aranyat.

A zalaegerszegi Büki Tivadar kap frissítőt egy segítőtől a 24 órás
temesvári Európa-bajnokságon Fotó: Bérces Edit

A nőkhöz hasonlóan az 5. helyen záró magyar csapatot 689,22 kmrel rangsorolták. Nemzeti csapatunkat hat futó alkotta, akik közül hárman zalai kötődésre büszkék: a legjobban a Londonban élő Mihalik Norbert (Kanizsa Futóklub, 237,40) teljesített, míg a harmadik legjobb eredménnyel a zalaegerszegi Büki Tivadar (Aszfaltszaggatók SE, 217,96) járult hozzá az összesítéshez. És az együttesben rajtuk kívül ott volt még a becsehelyi Rudolf Tamás (Kanizsa Futóklub) is: a tavalyi, belfasti Eb-n 4. helyezett magyar csapat oszlopos tagja most sérülten vállalta a szereplést, de így is eljutott 97,8 km-ig. A magyar női csapat egyébként csaknem megismételte azt a 605,77 km-es eredményt, amellyel 2002-ben hazánk női triója Eb-bronzérmet szerzett. Annak az együttesnek tagja volt a zalaegerszegi Bérces Edit is, aki azon a viadalon egyéni Európa-bajnoki címet szerzett – és akitől az idei, temesvári viadalról az információkat kaptuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában