Négy bajnoki címet szereztek

2019.07.23. 19:14

A ZKSE 21 tagja indult az MTB XCP ob-n

A Kamaraerdőben vasárnap rendezték meg a mountain bike olimpiai szakágának (XCO) idei országos bajnokságát. A megyeszékhelyi ZKSE négy aranyérmet szerzett.

Varga Andor

Kálmán Dániel Ákos a fővárosi Kamaraerdő árnyas fái alatt, útban a fölényes győzelem felé Fotó: Bak Ferenc

A klub elnöke, Horváth Szabolcs elmondta: rég látott nagy mezőny, több mint 200 kerékpáros gyűlt össze a viadalon. A ZKSE 21 versenyzője volt ott a rajtnál, akiket sok most nem versenyző csapattárs, illetve családtag és ismerős biztatott.

– Kiváló pályát jelöltek ki a szervezők – mesélte Horváth Szabolcs, aki a Master1 kategóriában maga is versenyzett. – A 4 kilométeres, 180 méter szintemelkedést tartalmazó er­dei körön sok volt a technikai elem, a meredek letörés, a döntött kanyar és hasonlók. Illetve óriási a hőség is, ami többünkre negatívan hatott.

Kálmán Dániel Ákos a fővárosi Kamaraerdő árnyas fái alatt, útban a fölényes győzelem felé Fotó: Bak Ferenc

Az elnök elmondta: elégedett az eredményekkel, bár különféle okok miatt nem tudta minden csapattag kihozni magából a maximumot.

– Bajnokaink egytől egyig kiválóan teljesítettek, de a második helyezettre egy percet verő Kálmán Dániel Ákos, illetve a szezon során mindent megnyerő Bruchner Regina külön elismerést érdemel – fogalmazott Horváth Szabolcs.

A ZKSE eredményei. Nők, U11: 1. Szücs Borbála, 2. Ádám Gabriella, 6. Kálmán Luca, 8. Ádám Viktória. U13: 1. Szücs Júlia, 2. Szabó Léna. U15: 1. Bruchner Regina. Férfiak, U9: 2. Csentericz Levente, 3. Bruchner Máté. U11: 2. Martonics Armand, 7. Tímár Péter, 11. Szép Damján, 12. Molnár Mór. U13: 1. Kálmán Dániel Ákos. U15: 16. Ádám Szabolcs. Elit: 9. Sylvester Balázs. Master1: 10. Gubancsik Péter, 11. Kerékgyártó Norbert, 12. Horváth Szabolcs, 14. Horváth Sándor. Master2: 4. Dervalics Gábor.

Az egerszegi klub kerekesei legközelebb Nagykanizsán állnak majd rajthoz MTB-versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában