Három kategória küzdelmeit rendezik meg

2019.12.26. 18:38

Pénteken rajt a Csarnok Kupán

Az év vége általában a teremlabdarúgó-tornák szezonja is, Zalában pedig ezek közül az egyik legnagyobb múlttal büszkélkedő a december 27–29. között sorra kerülő zalaegerszegi Csarnok Kupa. Az elmúlt kiíráshoz hasonlóan három kategóriában várták a csapatok nevezését, pénteken pedig elindul a játék a Zalakerámia Sportcsarnokban.   

Jóna István

A legutóbbi Csarnok Kupa döntőjében kék mezben a győztes Lap Land együttese Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

– December 19-én lezártuk a nevezést, és elmondhatjuk, hogy hasonló létszámú csapattal rajtolhat el a torna, mint az előző kiírásban – tájékoztatta lapunkat a szervező Egerszegi Sport és Turizmus Kft. részéről Horváth Éva. – A lebonyolítási rendszeren nem változtattunk, három nap, három különböző korosztály fog parkettre lépni a Csarnok Kupán. A nevezett csapatok között vannak rendszeresen visszatérők és vannak újak is. A tornát nemzetközivé teszi a szlovéniai Lendva szereplése.

A legutóbbi Csarnok Kupa döntőjében kék mezben a győztes Lap Land együttese Fotó: Katona Tibor

Ha az összes nevezést nézzük, akkor a három kategóriában összesen 38 csapat vághat neki a tornának. A legnépesebb a felnőtt kategória, ahova 20 csapat nevezett, míg az öregfiúk 1-be 8, az öregfiúk 2-be pedig tíz.

December 27-én 11 órakor a 45+-os korosztály kezd két négyes csoportba sorsolva, másnap, szintén 11 órakor a 34+-os kategóriában 2x5 fős csoportokban játszanak a csapatok. Zárásként december 29-én a felnőtt kategóriában négy darab ötcsapatos csoportban kezdik meg a küzdelmeket. A csapatok a dicsőség mellett pénzdíjakért is versenyeznek. A torna összdíjazása 630 ezer forint.

Horváth Éva elárulta, hogy a nyitónapnak egy különleges részlete is lesz, mivel az elmúlt három évben az öregfiúk 2-es kategóriát az Ostrom Gumiszerviz nyerte meg, így a vándorserleg a csapatuk vitrinjébe vándorol véglegesen. Fontos információ még, hogy a Csarnok Kupa mindhárom versenynapja ingyenesen látogatható, és mindhárom tornán a döntők előtt értékes tombolatárgyakat nyerhetnek a mérkőzésekre kilátogatók.

Emellett az idei Csarnok Kupa újdonsága lesz a FIFA 20 sarok, ahol minden érdeklődő ingyenesen próbálhatja ki a videojátékot, és tesztelheti focitudását ezúttal a virtuális pályákon. A focitorna ideje alatt a sportcsarnok galériáján PS4 és XBox One konzolokon vár minden érdeklődőt a népszerű játék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában