covid-karácsony

2020.12.25. 13:30

ZTE FC: Szépe János Szlovákiában tölti az ünnepeket

A járványhelyzet miatt kivételes karácsonynak néz elébe Szépe János, a ZTE FC hátvédje. Szerdán az is eldőlt, hogy klubja a hetedik helyen telel. Többek között erről, valamint az ünnepi periódusról is beszélgettünk a zalai csapat játékosával.

Ujvári Klaudia

Szépe János (jobbra) a Mezőkövesd ellen aratott 3-0-ás sikerből góllal vette ki a részét

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Szerda este pótólták a fővárosban a labdarúgó NB I. 11. fordulójából elhalasztott Újpest FC- ZTE FC mérkőzést, melyet a hazaiak 3-2-re megnyertek. Ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy a zalaegerszegi klub a hetedik helyen zárja az évet. Szépe János végigjátszotta a találkozót.

Ugorjunk vissza egy kicsit az időben, egészen pontosan a szezonnyitó MOL Fehérvár FC elleni összecsapásig. Akkor gólt szerzett, majd nem sokkal később megsérült, 5 fordulót kellett kihagynia. Azóta viszont többnyire alapemberként számolnak vele.

- Ez benne van sajnos, hozzátartozik a focihoz. Szerencsére meggyógyultam, nincsen semmi gond. Úgymond újra bejátszottam magam a csapatba. Jó teljesítménnyel próbálom meghálálni a bizalmat Boér Gábornak – szögezte le Szépe János. – A hullámvölgyünk alatt sem volt rossz a hangulat, de tény, hogy a jól sikerült meccsek hatására pozitívabb lett a közeg. Ha meg kellene neveznem egy embert, mint hangulatfelelőst, akkor Vass Patrikot mondanám.

Szépe János (jobbra) a Mezőkövesd ellen aratott 3-0-ás sikerből góllal vette ki a részét
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Szépe János szlovákiai magyar játékos, így az ünnepi időszakot a Felvidéken, Nádszegen tölti. A járványügyi helyzetet tekintve Szlovákiában szigorúbb intézkedéseket vezettek be. December 19-től egésznapos kijárási tilalmat rendeltek el.

- Hozzávetőlegesen egy hónapja, az országos tesztelés alkalmával is teljes kijárási tilalom volt érvényben. Csak az mozdulhatott ki otthonról, aki negatív teszttel rendelkezett – emlékezett vissza.

A 24 éves labdarúgó elárulta, eddig nagyjából hasonlóan alakult az összes karácsonya.

- Ilyenkor összejön a család, nyugalom jellemzi a napjainkat. Csak azt sajnálom, hogy nincs hó, számomra az adja meg igazán a hangulatát. Csütörtökön a szüleimnél vacsorázunk, a testvérem a partnerével és én is a párommal. Utána átmegyünk a nagymamámhoz. Karácsony napján a barátnőméknél leszünk, míg másnapján az ő nagyszüleinél. Aztán december 27. János nap, akkor is ünneplünk – vázolta a várható menetrendet.

- Szenteste anyukám mindig a kedvenc ételeimet készíti el: lencselevest, mellé tejfölös lepényt. Nálunk ez a szokás, nem lehet kihagyni! Még majonézes krumplisaláta kap helyet az ünnepi menüben, illetve hal, de azt annyira nem csípem. A mama az egész rokonságot ellátja süteményekkel, bár én kimondottan nem vagyok édesszájú, vannak, akik megeszik helyettem.

Ahhoz, hogy megfelelő formában maradjanak, otthoni edzéstervet kapnak.

- Futás és erősítés a program. Örülök neki, mert legalább mozgásban vagyok. Egy szíjra felhelyezhető GPS, illetve óra segítségével le is ellenőriznek minket. Ez megmutatja a pontos adatokat arról, hogy mennyit futottunk, hol és milyen intenzitással.

Mint elmondta, a szünet után elővigyázatosságból több csoportban érkeznek vissza Zalaegerszegre. A konkrét dátum még a hét folyamán dől el. Az előzetes kiírás alapján január 23-án már a Budapest Honvédhoz látogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában