Műfüves bajnokság

2021.01.14. 19:52

A megyei I. osztályban szereplő együttesek kezdenek

A járványhelyzet ellenére is megrendezi immár hagyományosnak nevezhető téli felkészülési tornáját az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága. A Téli Műfüves Bajnokságon húsz együttes vesz részt, és az első nyolc csapat (két csoportba osztva) számára az első fordulót a hétvégén rendezik.

Kerkai Attila

Gájer Péter (lilában) és a Zalaszentgrót is várja már a rajtot

Fotó: Pezzetta Umberto

Ami összesen három hétvégét foglal magába, így valamennyi együttes három mérkőzést játszik. Az első körben a megyei I. osztályban szereplő együttesek lépnek pályára Zalaegerszegen, illetve Nagykanizsán, mégpedig azért, mert az ősszel elmaradt bajnoki mérkőzések pótlását már február elején elkezdik. A következő nyolc együttes sorozatában megyei II-es, illetve megyei III-as csapatok szerepelnek, ők később kezdenek, ahogy a hévízi csoportba sorolt újabb négy együttes.

Gájer Péter (lilában) és a Zalaszentgrót is várja már a rajtot
Fotó: Pezzetta Umberto

Zámodics Krisztián, a ZMI versenybizottságának titkára kérdésünkre elmondta, a járványügyi szabályoknak megfelelően valamennyi találkozót zárt kapuk mellett rendezik, s jellemző a nevezési kedvre, hogy több csapat is szeretett volna indulni a sorozatban.

– Somogy és Vas megyei együttesek is jelentkeztek, de a megyéből is lett volna még további nevező, ám nem tudtunk további együtteseket már fogadni – említette Zámodics Krisztián. – A pályák terheltsége miatt nem lehetett újabb csoportokat kialakítani. Legkorábban a megye I-es együttesek lépnek pályára, hiszen az elmaradt őszi mérkőzéseket a tervek szerint február első két hétvégéjén pótolják a csapatok valamennyi osztályban. A megyei első osztály tavaszi sorozatának kezdete február huszadika.

A mérkőzéseket tehát zárt kapuk mögött játsszák le, azaz a technikai személyzet, elnök, sportvezető, masszőr, gyúró, valamint a jegyzőkönyvben szereplő játékosok vehetnek csak részt az adott mérkőzéseken. E találkozókon mindig a sorsolás szerinti „hazai” csapat a rendező, azaz neki kell 6 fő rendezőt, valamint a mérkőzésre labdákat biztosítani. A rendezőkről rendezői listát kell készíteni, és rendezői mellényt kell viselniük. Maszk használata az öltözőkben és a kispadon is kötelező.

A hétvégén rajtoló két csoportban az alábbi együttesek szerepelnek.

A csoport: Tarr Andráshida SC, Technoroll Teskánd KSE, Lenti TE SE, Szalai-Edelholz Zalalövői TK.

B csoport: Magnetic Andrásihda TE, Zalaszentgróti VFC, Semjénháza SE, Letenye SE.

Az 1. forduló menetrendje. Zalaegerszeg, Városi sportcentrum. 13.00: Lenti TE–Teskánd. 15.00: Andráshida TE–Zalaszentgrót. 17.00: Andráshida SC–Zalalövő. Nagykanizsa, Olajbányász-pálya. 13.00: Semjénháza–Letenye.

A 2. és a 3. forduló sorsolása (a pontos játéknap és időpont az adott héten dől el). Január 23–24.: Tarr Andráshida SC–Lenti TE, Szalai-Edelholz Zalalövő–Technoroll Teskánd KSE, Semjénháza SE–Zalaszentgróti VFC, Letenye SE–Magnetic Andráshida TE. Január 30–31.: Technoroll Teskánd KSE–Tarr Andráshida SC, Lenti TE–Szalai-Edelholz Zalalövői TK, Magnetic Andráshida TE–Semjénháza SE, Zalaszentgróti–Letenye.

A később rajtoló újabb csoportok résztvevői. Zalaegerszeg. A csoport: Páterdombi LSC, Gellénháza, Becsvölgye, Police-Ola. B csoport: Nagykapornak, Botfa, Police-Ola II, Tarr Andráshida SC U19.Hévízi csoport: K. Haladás, Óhíd, Sümegcsehi, Alsópáhok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában