Frissen Zalából

2021.07.07. 07:00

A Kanizsa Box Klub növendékei Egerben az ökölvívó-utánpótlás Magyar Kupáján bokszoltak

A Kanizsa Box Klub növendékei Egerben az ökölvívó-utánpótlás Magyar Kupáján – korábbi elnevezése szerint diákolimpián – bokszoltak.

Khüne László

A kanizsai csapatban jobbról a harmadik Kovács Bence, a balján Bakonyi Tibor Fotó: KBK

A lányoknál három-, a fiúknál pedig négynapos volt a torna, melyen a kanizsaiak közül kezdésként Baj Lili junior 57 kg-ban első menetes döntő fölénnyel verte halásztelki ellenfelét, Horváth Mirabella pedig junior 60 kg-ban a Bp.

Honvéd versenyzőjét győzte le egyhangú pontozással. Ezzel mindketten döntőbe jutottak. Végül Baj és Horváth is ezüstéremmel zárt. Kovács Petra junior 75 kg-ban párharc nélkül lett a súlycsoport bajnoka.

A fiúknál Bakonyi Tibor junior 70 kg-ban, a legnépesebb súlycsoportban már az első selejtező napon kesztyűt húzott és az első menetben döntő fölénnyel lépett túl a Vasas sportolóján, a második selejtezőkörben pedig egy kőbányai bokszolót győzött le szintén döntő fölénnyel – a második menetben.

A kanizsai csapatban jobbról a harmadik Kovács Bence, a balján Bakonyi Tibor Fotó: KBK

Közben Kovács Bence a +90 kg-os mezőnyben egri ellenfelet vert – fölénye döntő volt már az első menetben. Az elődöntő napján Bakonyi honvédos bunyóst vert egyhangú pontozással, Kovács pedig a zalaegerszegi Németh Brendonon lépett túl.

A 70 kg fináléjában Bakonyi harcos, szoros meccsen maradt alul pontozással egy csepelivel szemben, Kovács viszont a program utolsó összecsapásán az MTK növendékét taktikus bunyó után, egyhangú pontozással győzte le – súlycsoportjában MK-győzelmet kiérdemelve.

- A junior-csapatversenyben egyetlen ponttal maradtunk le az első helyről – foglalta össze Tóth László, a KBK vezetőedzője. – Remekül teljesített mindenki. A három mérkőzést nyerő Bakonyi Tibor és a négyszer győztes Kovács Bence is meghívást kapott a juniorválogatott Európa-bajnoki edzőtáborába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában