új impulzusokra van szüksége

2021.11.09. 20:00

Klubot vált az olimpikon gátas, Szűcs Valdó Debrecenben folytatja

A Zalaszám-ZAC háromszoros országos bajnok és Tokióban 13. helyezett 110 méteres olimpikon gátfutója, Szűcs Valdó a Debreceni Sportiskola versenyzőjeként folytatja pályafutását. 

Kerkai Attila

Szűcs Valdó a zalaegerszegi rekortánon

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

Fotó: Katona Tibor

A váltás most lett publikus, de már október közepén nyilvánosságra került. A 26 éves Szűcs Valdó az M4 Sport Sporthíradójának mondta el: az év végi alapozást még Floridában tervezi, és James Hillier állítja össze az edzéstervét.

– Azt szeretném, hogy maximálisan felkészült, százszázalékos, sérülésmentes Szűcs Valdó állhasson rajthoz a jövő évi nagy versenyeken, Belg­rádban, majd Münchenben is, és természetesen ez a cél a világbajnokságra is – fogalmazott a gátfutó. – Ha az elképzelések valóra válnak, nem elképzelhetetlen, hogy mindenhol döntőt fussak.

Szűcs Valdó a zalaegerszegi rekortánon
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap / Archívum

Jövőre három világversenyt rendeznek. A pandémia miatt idén elhalasztott Európa-bajnokságra augusztusban, Münchenben kerül sor, előtte júliusban, Oregonban rendezik meg a világbajnokságot. A fedett pályás világbajnokságnak pedig március 18–20-án Belgrád ad otthont.

Természetesen megkerestük a Zalaszám-ZAC ügyvezetőjét, Bella Attilát, aki megerősítette: Szűcs Valdó szerződése lejárt Egerszegen, és a versenyző döntött úgy, hogy másutt folytatja.

– Korrekt módon váltunk el – mondta el megkeresésünkre Bella Attila. – Valdó megköszönte mindazt, amit tőlünk kapott, de elmondása szerint új impulzusokra van szüksége. A szerződése lejárt, és anyagilag sem tudtuk volna finanszírozni őt. Abban viszont megállapodtunk, hogy amikor szülővárosában, azaz Zalaegerszegen tartózkodik, mindenben számíthat a segítségünkre és az edzéslehetőséget is biztosítjuk neki.

Edzője és nevelőedzője, Kámán Ferenc sem lepődött meg a versenyző lépésén.

– Mi már tudtuk, hogy másik klubhoz igazolhat, és sok szerencsét kívánunk Valdónak a további pályafutásához – fogalmazott Kámán Ferenc. – Ha itthon van, és kéri a segítségünket, számíthat ránk. Azt gondolom, hogy eddig is többet hozhatott volna ki magából, mint amit itt elért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában